Cicle de videocreadores

Cicle de videocreadores

Mostra Viva del Mediterrani, en col·laboració amb el Festival Internacional Dona i Cinema i l’Octubre CCC, presenten els propers dies un cicle dedicat a la videocreació feta per dones, amb presentacions, projeccions i debats.

 

–Dilluns 12 d’octubre: Amparo Garrido
La valenciana Amparo Garrido és artista visual i cineasta i treballa amb fotografia, vídeo i cinema. El seu darrer projecte ha estat el llargmetratge documental El silencio que queda, reconegut en festivals como el Festival de Cine de Màlaga 2019, el Torino Film Festival 2019, el DOXA Documentary Film Festival 2020 o Sanfic 2020.
En la sessió veurem una selecció de les seues peces anteriors i alguns fragments del documental.
(Més informació i programa complet)

No digas nada from amparo garrido on Vimeo.

 

–Dimarts 13 d’octubre: Fem Tour Truck
Fem Tour Truck és un festival internacional i itinerant de vídeoart feminista que començà en febrer del 2016. Una iniciativa per a recuperar l’espai públic, les places de les ciutats i pobles, on es realitzen performances, tallers i es projecten els vídeos seleccionats en la convocatòria. El festival és una pràctica cultural anormal en la qual un camió recorre diferents països per a instal·lar-se en una plaça i generar un espai d’exposicions, de trobades, de debat i de col·laboracions per a poder arribar a aquelles persones i llocs on habitualment no arriben les programacions d’art, feminisme i cultura.
Veurem una selecció de peces de videoart de les passades edicions del certamen, de diverses autores mediterrànies.
(Més informació i programa complet)

Cactus Short Film – Directed by Lídia Milette Artigas from Lídia Milette Artigas on Vimeo.

DÚCTILES from Marisa Benito on Vimeo.

 

–Dijous 15 d’octubre: Mercedes Gaspar
Nascuda a Saragossa (1964) però molt vinculada a Calanda, Mercedes Gaspar és llicenciada en Ciències de la Comunicació i en Geografia i Història. Ha treballat a TVE i a diverses universitats i ha realitzat nombroses peces de videocreació, llargmetratges, exposicions de fotografia, teatre, narrativa, poesia… La SGAE i l’Institut Buñuel van publicar el llibre Mercedes Gaspar: una cineasta total, de Mercedes Borrás i Alberto Úbeda.
Veurem una selecció de les seues peces.
(Més informació i programa complet)

STOPMOTIA Interview: Mercedes Gaspar from Stopmotia on Vimeo.

Totes les sessions seran a les 19.00h, a la sala d’actes.
L’assistència és gratuïta, però per qüestions de l’ocupació restringida, és necessari inscreiure’s prèviament a través de l’app Eventbrite.

AMB EL SUPORT DE