Cinema: Las razones del lobo, de Marta Hincapié Uribe

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Cinema: Las razones del lobo, de Marta Hincapié Uribe

Projecció de la Menció Especial de Llargmetratge Documental, Biennal Dona i Cinema 2021

Els records d’una família atípica, en un lloc típic i convencional de Medellín (Colòmbia), fan un retrat dels últims 50 anys de violència del país. Els records, narrats en primera persona per la documentalista, comprenen des del sorgiment de la guerrilla de l’M-19 en 1970 fins a les votacions del plebiscit per la pau, fruit de les negociacions entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC en el 2016. La família atípica la conformen un pare conservador que va ser alcalde de Medellín i una mare acadèmica, intel·lectual i investigadora de la violència amenaçada de mort i exiliada a conseqüència de les seues idees i investigacions. El lloc típic és un club social i esportiu de l’elit de Medellín que prompte farà 100 anys, i des d’on encara es decideixen els destins polítics de tot el país

Direcció: Marta Hincapié Uribe (2020)
Fotografia: Santiago Herrera
Colòmbia
Versió original en castellà subtitulada en anglès
Durada: 70’

 

 

Comunicadora social i directora de documentals en el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya, Marta Hincapié Uribe va viure a Barcelona de 1999 a 2009. Va ser col·laboradora habitual en els espais documentals de La 2 de Televisió Espanyola, professora de documental en la Universitat de Vic i en l’escola de cinema ESCAC (Terrassa). Actualment és professora de documental en la Facultat de Comunicació Audiovisual de la Universitat d’Antioquia (Colòmbia) i d’Apreciació Cinematogràfica a l’Escola Yurupary de Medellín (Colòmbia).

 


Palmarès Dona i Cinema és un cicle de cinema que inclou les pel·lícules guanyadores de l’anterior edició de la Biennal Dona i Cinema. Amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

gener 26 2022

Detalls

Data: 26 gener
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

La inscripció es fa a traves de l’app de reserva d'entrades "Eventbrite":

Inscripció gratuïta obligatòria a Eventbrite

AMB EL SUPORT DE