Any Carner

Any Carner

Ara fa 50 anys, el 4 de juny de 1970, el poeta Josep Carner moria a Brussel·les, al seu domicili, al carrer Lincoln 64 (al sud de la ciutat, al municipi d’Uccle / Ukkel). Per commemorar aquest cinquantè aniversari de la seua mort, la Institució de les Lletres Catalanes ha declarat el 2020 Any Josep Carner, a la celebració del qual se sumen tot un seguit d’institucions i entitats d’arreu dels Països Catalans, amb tota mena d’activitats relacionades.

A l’Octubre CCC presentem els propers dies l’exposició itinerant “Josep Carner: dir molt en un mig dir seria mon afany” (del 14 al 24 d’octubre), una mostra de petit format que repassa les etapes vitals i literàries de l’anomenat com a “Príncep dels Poetes”.

L’exposició, senzilla i molt didàctica, s’estructura a través de les tres grans etapes del poeta: la seua vida a Barcelona fins el 1920, el seu “exili voluntari” professional com a diplomàtic arreu del món fins el 1938 i, després, per la seua fidelitat a la República, el seu exili forçat i definitiu que el feu viure a Mèxic i, finalment, a Bèlgica, on va morir el 1970.

 

D’altra banda, Acció Cultural del País Valencià està realitzant també una sèrie de vídeos on poetes, actors i actrius, escriptors, etc., reciten un poema de Carner, en homenatge reconegut. Fins ara, han participat, per exemple, Maria Alemany, Biel Sansano, Joan Femenia, Maria Deltell, Begonya Mezquita, Pau Sif i molts més.

Consulta en aquest enllaç tots els vídeos sobre Josep Carner (s’hi aniran sumant més participants en el futur).

AMB EL SUPORT DE