Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany

En celebració de l’Any Josep Carner

Aquests sis monosíl·labs Dir molt en un mig dir són el lema triat per commemorar l’Any Carner. Formen part d’un vers del poeta que es completa amb seria mon afany. El vers explica de manera diàfana un aspecte essencial de la poesia d’aquell que encara és citat i recordat com el «Príncep dels poetes», un títol d’honor heretat de Verdaguer i de Maragall. Algunes literatures europees concedien la distinció al poeta que reunia el consens en l’escala de valoració poètica dels seus col·legues: Ronsard, Verlaine, Mallarmé, a la literatura francesa; Garcilaso, Góngora, Neruda, a la de llengua espanyola.

El 4 de juny de 1970 Josep Carner moria a Brussel·les, al seu domicili, al carrer Lincoln 64 (al sud de la ciutat, al municipi d’Uccle / Ukkel). Commemorem el cinquantè aniversari de la seua mort. L’Any Carner 2020, que s’allargarà fins ben entrat el 2021, desplegarà un gran nombre d’activitats, de tota mena i per a tota mena de públics. Les línies mestres abracen tots els camps literaris que ell va conrear (i també aquells àmbits en què d’altres artistes han situat la seua obra: la cançó, el teatre).

Exposició: una proposta ideada per Jaume Coll, comissari de l’Any Carner, i dissenyada per Enric Lluch.
L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

octubre 14 2020

Detalls

Inici: 14/10/2020 | | 00:00
Fi: 24/10/2020 | | 00:00
Activitat categories: ,

Recinte

Hall

AMB EL SUPORT DE