Ramon Llull, l'Ars Magna i el càlcul d'acords

Ramon Llull, l'Ars Magna i el càlcul d'acords


Conferència del Dr. Carles Sierra el dimecres 21 d’octubre a les 19.30h.
“El filòsof Ramon Llull (1212-1316) va proposar l’Ars lul·liana, un mètode argumentatiu per convéncer els no cristians de la veritat de la fe cristiana. Encara que aquest propòsit és òbviament fútil, en Ramon Llull va fer una contribució seminal a un dels temes de recerca més interessants en l’àrea de sistemes multiagent: El Càlcul d’Acords. Va proposar un alfabet bàsic, (estès posteriorment per Leibnitz, qui va fer servir números), que, mitjançant combinacions,construiria una visió consistent del món amb la que tothom hauria d’estar d’acord. En aquesta xerrada descriuré la contribució d’en Llull a la lògica, l’argumentació i l’elecció social i les tendències actuals en el Càlcul d’Acords. En particular, faré un repàs de les tècniques de negociació, argumentació i reglamentació, i quan sigui possible les relacionaré amb la visió d’en Llull.”


Carles Sierra és vicedirector i professor de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial de la Universitat Autònoma de Barcelona – CSIC.
Aquesta conferència forma part del 18é Congrés Internacional de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (CCIA 2015) que se celebra a l’Octubre CCC el mateix dia, però està oberta al públic en general (fins completar l’aforament).
Xerrada patrocinada per l’Institut d’Estudis Catalans.

AMB EL SUPORT DE