activitats

18.09.2019

Conferències i congressos

21.10.2015 |

'Ramon Llull: de l'Ars Magna al càlcul d'acords', per Carles Sierra

19.30h a la sala d'actes


"El filòsof Ramon Llull (1212-1316) va proposar l'Ars lul·liana, un mètode argumentatiu per convéncer els no cristians de la veritat de la fe cristiana. Encara que aquest propòsit és òbviament fútil, en Ramon Llull va fer una contribució seminal a un dels temes de recerca més interessants en l'àrea de sistemes multiagent: El Càlcul d’Acords. Va proposar un alfabet bàsic, (estès posteriorment per Leibnitz, qui va fer servir números), que, mitjançant combinacions,construiria una visió consistent del món amb la que tothom hauria d'estar d'acord. En aquesta xerrada descriuré la contribució d'en Llull a la lògica, l’argumentació i l’elecció social i les tendències actuals en el Càlcul d'Acords. En particular, faré un repàs de les tècniques de negociació, argumentació i reglamentació, i quan sigui possible les relacionaré amb la visió d'en Llull."

Carles Sierra és vicedirector i professor de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial de la Universitat Autònoma de Barcelona - CSIC.

Aquesta conferència forma part del 18é Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial (CCIA 2015) que se celebra a l'Octubre CCC el mateix dia.

Xerrada patrocinada per l'Institut d'Estudis Catalans.

Entrada lliure fins completar l'aforament.

© 2008 Octubre CCCC

C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99