Presentació del volum 5 de la Història de la cuina catalana i occitana, de Vicent Marqués

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Presentació del volum 5 de la Història de la cuina catalana i occitana, de Vicent Marqués

Amb l’autor acompanyat pels periodistes Manolo Jardí, Emili Piera i Toni Mollà.

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest cinquè volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de bacallà, de carn i de menuts. Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.

 

(Edicions Sidillà)

desembre 01 2022

Detalls

Data: 01/12/2022
Hora 12:30
Activitat categories:

Recinte

Llibreria Fan Set

AMB EL SUPORT DE