Presentació del llibre La resposta liberal

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Presentació del llibre La resposta liberal

Autors: Martí Jiménez-Mausbach (coordinador), Xavier Quer, Anna Rossell, Reger Medina, Irune Ariño, Jordi Oliver, Alexander Golovín, Eric Herrera.
Pròleg de Juan Ramón Rallo. Epíleg de Germà Bel.

La presentació anirà a càrrec de Martí Jiménez-Mausbach (coautor i director de Recerca de l’Institut Ostrom) i Anselm Bodoque (professor de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat de València).

Quin discurs ofereix el liberalisme davant d’aquells que pretenen debilitar els contrapesos institucionals, els drets de propietat o la seguretat jurídica? I davant la xenofòbia o el proteccionisme? Com podem avançar cap a un creixement econòmic més inclusiu i respectuós amb el medi ambient? Quines reformes fiscals poden conjugar alhora eficiència, suficiència i equitat sense perjudicar, però, la innovació i l’emprenedoria? Com podem preparar les noves generacions per al canvi tecnològic? Sobreviurà el mercat de treball a l’impacte de la robotització? Hem de posar límits a la llibertat d’expressió per combatre la crispació social o la postveritat? És possible un nou model de governança més enllà de l’Estat-nació? Aquest llibre revisa alguns dels reptes —polítics, culturals, socials, econòmics, tecnològics— més importants del nostre temps i planteja una nova narrativa. Davant el setge a l’ordre liberal cal plantejar idees i reformes en el marc de la igualtat humana, la llibertat i la civilitat. Malgrat els presagis apocalíptics i les cròniques d’una mort anunciada, el liberalisme és avui més viu que mai.

(Editorial Base)


Organitzat per l’Institut Ostrom Catalunya amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià.

febrer 11 2022

Detalls

Data: 11 febrer
Hora 19:00
Activitat categories: ,

Recinte

Llibreria Fan Set

AMB EL SUPORT DE