Autors: Martí Jiménez-Mausbach (coordinador), Xavier Quer, Anna Rossell, Reger Medina, Irune Ariño, Jordi Oliver, Alexander Golovín, Eric Herrera.
Pròleg de Juan Ramón Rallo. Epíleg de Germà Bel.
La presentació anirà a càrrec de Martí Jiménez-Mausbach (coautor i director de Recerca de l’Institut Ostrom) i Anselm Bodoque (professor de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat de València).
Quin discurs ofereix el liberalisme davant d’aquells que pretenen debilitar els contrapesos institucionals, els drets de propietat o la seguretat jurídica? I davant la xenofòbia o el proteccionisme? Com podem avançar cap a un creixement econòmic més inclusiu i respectuós amb el medi ambient? Quines reformes fiscals poden conjugar alhora eficiència, suficiència i equitat sense perjudicar, però, la innovació i l’emprenedoria? Com podem preparar les noves generacions per al canvi tecnològic? Sobreviurà el mercat de treball a l’impacte de la robotització? Hem de posar límits a la llibertat d’expressió per combatre la crispació social o la postveritat? És possible un nou model de governança més enllà de l’Estat-nació? Aquest llibre revisa alguns dels reptes —polítics, culturals, socials, econòmics, tecnològics— més importants del nostre temps i planteja una nova narrativa. Davant el setge a l’ordre liberal cal plantejar idees i reformes en el marc de la igualtat humana, la llibertat i la civilitat. Malgrat els presagis apocalíptics i les cròniques d’una mort anunciada, el liberalisme és avui més viu que mai.
—
Organitzat per l’Institut Ostrom Catalunya amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià.