Presentació del disc i del videoclip Regina, de Capella de Ministrers

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Presentació del disc i del videoclip Regina, de Capella de Ministrers

Presentació del nou disc de Capella de Ministrers i del videoclip del treball Regina, 18 monarques medievals de la Corona d’Aragó.

La presentació serà a càrrec de:
Carles Magraner, director de Capella de Ministrers
Vicent Monsonís, director del videoclip
Vicent Baydal, historiador

Carles Magraner presenta amb Capella de Ministrers el seu darrer treball dedicat a les monarques de la Corona d’Aragó, el 7 de març, tot coincidint amb la vespra de la commemoració del dia de la dona.

Davant del que és un fet constatat i constatable, ens sorprén que fins als nostres dies mai s’haja dedicat una proposta musical a aquelles dones que, tot i que de manera indirecta, van permetre que el curs de la història de la música transcorreguera per aquells llits que l’han convertida en un dels llegats de més envergadura del patrimoni artístic de la humanitat. A manera de particular homenatge a aquestes dones, dediquem el nostre treball a un molt selecte i influent col·lectiu, el format per les que van ser reines d’Aragó des del naixement, a principis del segle XIII, d’una consciència territorial als diferents regnes de la Corona fins que, en 1516, aquesta va deixar d’existir per la fusió amb la de Castella. El repertori ha sigut seleccionat perquè gira al voltant de les nostres protagonistes en les diferents etapes de la seua vida, fins i tot quan van quedar vídues, i hem donat prioritat al repertori de font aragonesa. Des de Violant d’Hongria fins a Germana de Foix (1235-1516): l’entorn musical de 18 reines d’Aragó.

març 07 2023

Detalls

Data: 07/03/2023
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

AMB EL SUPORT DE