Presentació del còmic La classe encesa, de Joan Collado i Jesús Muñoz (Pont Flotant)

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Presentació del còmic La classe encesa, de Joan Collado i Jesús Muñoz (Pont Flotant)

Una novel·la gràfica basada en una experiència escènica real (el poder transformador de les arts escèniques a través del còmic)

AMB LA PRESÈNCIA DE:
Joan Collado i Jesús Muñoz (creadors del còmic) i la companyia Pont Flotant.
– Alguns dels joves protagonistes i altres col·laboradores del projecte.

La Classe Encesa és una novel·la gràfica basada en una experiència escènica real de la companyia Pont Flotant amb joves menors migrants, que es presenta a la comunitat educativa, tant a Secundària, com a Estudis Superiors especialitzats en l’àmbit social com en Centres de Formació Escènica.

Originalment, La Classe Encesa és el títol d’una obra de teatre que Pont Flotant va crear amb 14 joves marroquins del Centre de Recepció de Menors de Bunyol, com a fruit d’un taller escènic que la companyia va impartir entre setembre i desembre del 2017. L’obra es va presentar a l’Espai El Mercat per al veïns i veïnes del poble i va rebre una boníssima acollida.

Al llarg d’aquells 3 mesos, el periodista i documentalista Raúl Riebenbauer, va fer un seguiment de les sessions amb un equip de rodatge per filmar el que acabaria sent Ahir/demà, un migmetratge documental que s’ha revelat com a una potent eina de sensibilització sobre la realitat del col·lectiu dels joves menors migrants. La pel·lícula va obtindre el Premi del Públic en el Festival de Cinema Documental de Tessalònica (2019) i ha participat en els festivals Docs València i Docs Barcelona (a l’Octubre CCC se’n van fer dues projeccions el novembre de 2019).

Entre setembre del 2020 i juny de 2021, 3 anys després d’aquell taller de teatre, Pont Flotant es va retrobar amb els joves de La Classe Encesa per desenvolupar un projecte formatiu i de sensibilització social, que ha portat aquest documental a diversos Centres Educatius de Secundària del País Valencià. A dia de hui, més de 500 alumnes han vist la pel·lícula i han conegut de primera mà el present d’aquets joves migrants a través d’un col·loqui posterior a la projecció.

 

 

Donada la potent ferramenta pedagògica i de difusió escènica en què s’han revelat al llarg d’estos anys de treball, tant el Taller, com el Documental, la companyia ha creat un còmic, una novel·la gràfica que reflecteix el procés de creació de l’obra de teatre La classe encesa, amb la voluntat de potenciar, donar difusió i posar en valor tant les Arts Escèniques com a eina de treball artístic i pedagògic, com el llenguatge plàstic i visual com a ferramenta d’aproximació, també, al teatre i, sobretot, als seus processos de creació. Este còmic servirà de material complementari tant per als espectadors que ja han assistit a les Projeccions ja realitzades com per a les futures, així mateix, esdevindrà un recurs autònom ideal per a conéixer de primera mà l’experiència en un Centre de Recepció de Menors i el procés de creació d’una obra de teatre a partir d’un Taller de creació Escènica.

Amb aquest projecte volem impulsar les arts escèniques, les arts plàstiques, el cinema i les arts en general com a eina indispensable en l’àmbit educatiu i com a un element vertebrador important en la construcció d’una societat més plural, més empàtica, més tolerant, més cohesionada… més sana.

gener 24 2022

Detalls

Data: 24 gener
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

La inscripció es fa a traves d’un formulari de reserva d’entrades:

Inscripció gratuïta obligatòria

AMB EL SUPORT DE