IV Jornades AVVAC

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

IV Jornades AVVAC

–11.00h a 12.30h

TALLER PER ATENDRE PREGUNTES I PROBLEMES: PROFESSIONALITZACIÓ
Dinàmica d’orientació i/o resolució ràpida de problemes concrets plantejats per assistents a l’acte. Amb Jorge Seguí i Alex Devís, assessors i especialistes d’AVVAC en temes legals i laborals.

– Obligacions fiscals i laborals
– Premis, beques, ajudes i residències
– Els drets d’autor.
– Bones pràctiques i contractació.

ALEXANDRE DEVÍS MAINZ
Nascut en València en 1984. És advocat de l’Il·lustre Col·legi de Valencia, membre de la Secció de Dret Mercantil de l’ICAV, soci i assessor jurídic d’AVVAC i d’APIV- Associació Professional d’Il·lustradors de València

JORGE SEGUÍ PASTOR
Gestor administratiu i assessor d’AVVAC, membre de la directiva del Col·legi de Gestors Administratius de València, amb àmplia experiència de gestió en el camp de la cultura i l’art.

Coordina, Emilio Gallego. AVVAC.

 

 

–18.00h a 19.15h

TAULA RODONA: “ALTERNATIVES A LA INSTITUCIÓ”.
No hi ha un centre en aquests moments que puguem nomenar com a eix de la precària estructura del món de l’art. Després de generacions que no han considerat als diferents agents que estan al marge (no marginats) dels discursos hegemònics que han consolidat l’actual piràmide que encara subjecta l’aparença de normalitat.
Aquesta taula està pensada perquè necessitem la història per a conèixer el passat i el nostre present. Però necessitem d’una història que atenga des de l’associació de relats procedents de diferents fonts, que es puguen reunir per a un mateix fi, emprant una certa metodologia susceptible d’abastar la multiplicitat d’expressions i manifestacions que es produeixen en un espai temps intentant mostrar el rizomatic del sistema des del qual parlem.

EL CONSULADO
El Consulado és un espai de treball al voltant de les arts vives, les arts visuals i tots els seus derivats situat a la Fonteta de Sant Lluís. (Horta sud-València). Antic magatzem de maquinària agrícola és una espai diàfan de 285m2. El Consulado és una iniciativa dirigida per Tomas Aragay i Sofia Asencio, codirectors de la Societat Doctor Alonso que es gestiona sota el paraigua de la *associació *COS.
“Este espai no serà un centre d’exhibició regulat i constant. Ens agrada pensar-nos com un espai irregular i una mica guadalquivir en el qual les dinàmiques van sorgint mes que planificar-les en excés.”

EPISTEMOLOGIES DEL SUR
Posicionament des de nous processos de producció, de valorització de coneixements a partir de les pràctiques dels grups socials que han sigut estigmatitzats, colonitzats, exclosos pel capitalisme, el colonialisme i totes les seues formes com són la propietat. En aquest sentit, aquest grup heterodox part d’una infinitat d’epistemologies del sur que no és geogràfic, sinó metafòric: sofriment produït pel capitalisme i el colonialisme.

KARINA ARCE
Actualment doctoranda en Art i producció per la Universitat Politècnica de València, va estudiar el Mestratge en Estudis Visuals per la UAEMex,
Fundadora i col·laboradora de GICEV Grup d’Investigació – Creació en Estudis Visuals. Ha participat com a ponent en diversos congressos sobre l’estudi de la imatge i actualment és part del grup motor de les Epistemologies del Sud, en Aliança per la Solidaritat, seu València, Espanya.

SALOMÉ RODRÍGUEZ
Es forma en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València i es doctora en Art Públic. Ha publicat en diferents revistes d’art en la seua facultat en Cali i València. Actualment pertany al grup d’investigació Epistemologies del Sud, pertany també a l’associació d’artistes d’Alacant, València i Castelló (AVVAC)

Coordina: Alfonso Legaz. Artista visual que forma part del Grup de Coordinació d’AVVAC.

 

–19.30h a 20.30h

CONFERÈNCIA: “DESINDUSTRIALIZAR LA CULTURA”
“(…) és necessari repensar l’arquitectura conceptual de les nostres institucions. És hora d’avaluar el compromís polític amb la Cultura. Però també de plantejar-se si val la pena reconstruir un sistema que no ens satisfà, si els recursos existents poden utilitzar-se de forma més eficient i si les infraestructures que ara utilitzem són necessàries en un canvi radical de context. Aquell model que va sorgir amb l’emergència del capitalisme financer i el model neoliberal a la fi del segle XX, el concepte d’indústria cultural, necessita ara escometre un procés de desmantellament i reconversió radical”. Reconversió Indústria Cultural, de Daniel G. Andujar.

DANIEL GARCIA ANDUJAR
(Almoradí, 1966) Artista visual, teòric i activista que treballa i viu a Barcelona. Andújar qüestiona, mitjançant la ironia i la utilització d’estratègies de presentació de les noves tecnologies de la comunicació, va formar part de l’equip de redactors de la Estrategia per a les Arts Visuals impulsada pel Ministeri de Cultura. Fou vicepresident del Patronat de la Fundació Hangar (2009-2012) i va treballar des de la presidència de la Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) en la lluita pels drets dels artistes visuals.

Coordina: Alfonso Legaz. Artista visual que forma part del Grup de Coordinació d’AVVAC.

 


Les IV Jornades AVVAC tenen lloc a l’Octubre CCC del 2 al 4 de desembre de 2021, organitzades per l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, amb la col·laboració de l’Octubre CCC.
Més informació a [email protected]

desembre 03 2021

Detalls

Data: 03/12/2021
Hora 11:00 - 21:00
Activitat categories:

Recinte

Terrat

Per assistir a les jornades cal inscriure's a través d'aquest formulari

AMB EL SUPORT DE