Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d’una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.
Fifth Anniversary Edition
Programa:
—Mónica Duran (CDO / Seipasa).
Agrodata, extracció i explotació de dades en l’agricultura.
En els últims deu anys el sector agrícola ha sofert una digitalització sense precedents i gran part d’aquesta revolució s’ha centrat en l’explotació i interpretació de dades. Us facilitarem una aproximació de les tècniques utilitzades en la revolució Agrotech que actualment vivim i ens aproparem a l’anàlisi estadística utilitzat per als assaigs de productes fitosanitaris.
—Gersón Beltran (Geògraf / Play&Go)
Dades geolocalitzades.
Què té a veure la geografia amb les dades? Molt!. El component espacial aporta un valor afegit a l’hora de treballar amb dades, des de conèixer la geolocalització fins al context geogràfic. En el que li costa refredar-se a una cervesa farem un repàs de com la geolocalització pot ajudar a que les dades siguen millors, amb exemples i casos d’ús.
—Paula Ruiz (Biomedicina + biotecnologia / Fisabio)
Vigilant el SARS-CoV-2: el que aporta la genòmica.
Controlar una situació tan complexa com una pandèmia no és una missió fàcil, però per sort vivim en l’era de les dades i de la genòmica. La seqüenciació del genoma del virus ens permet estudiar la transmissió a diferents escales i detectar i controlar l’expansió de noves variants, entre altres coses. La vigilància de la SARS-CoV-2 a Espanya va començar de la mà de SeqCOVID, un consorci en el qual hem tingut una tasca important que dur a terme.
—Flan iLevick (Digital Chaman)
L’era d’allò massivament únic.
Venim d’una època caracteritzada per la producció massiva i repetitiva de productes, on l’exclusivitat es paga cara. El preu per tenir una cosa única no està a l’abast de tots, però ¿poden les noves tecnologies canviar aquesta manera de producció perquè tots puguem posseir la nostra peça, objecte o experiència única?
—
Ho organitzen el col·lectiu Databeers VLC, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València