DataBeersVLC #18

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

DataBeersVLC #18

Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d’una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.

Fifth Anniversary Edition

Programa:

Mónica Duran (CDO / Seipasa).
Agrodata, extracció i explotació de dades en l’agricultura.
En els últims deu anys el sector agrícola ha sofert una digitalització sense precedents i gran part d’aquesta revolució s’ha centrat en l’explotació i interpretació de dades. Us facilitarem una aproximació de les tècniques utilitzades en la revolució Agrotech que actualment vivim i ens aproparem a l’anàlisi estadística utilitzat per als assaigs de productes fitosanitaris.

Gersón Beltran (Geògraf / Play&Go)
Dades geolocalitzades.
Què té a veure la geografia amb les dades? Molt!. El component espacial aporta un valor afegit a l’hora de treballar amb dades, des de conèixer la geolocalització fins al context geogràfic. En el que li costa refredar-se a una cervesa farem un repàs de com la geolocalització pot ajudar a que les dades siguen millors, amb exemples i casos d’ús.

Paula Ruiz (Biomedicina + biotecnologia / Fisabio)
Vigilant el SARS-CoV-2: el que aporta la genòmica.
Controlar una situació tan complexa com una pandèmia no és una missió fàcil, però per sort vivim en l’era de les dades i de la genòmica. La seqüenciació del genoma del virus ens permet estudiar la transmissió a diferents escales i detectar i controlar l’expansió de noves variants, entre altres coses. La vigilància de la SARS-CoV-2 a Espanya va començar de la mà de SeqCOVID, un consorci en el qual hem tingut una tasca important que dur a terme.

Flan iLevick (Digital Chaman)
L’era d’allò massivament únic.
Venim d’una època caracteritzada per la producció massiva i repetitiva de productes, on l’exclusivitat es paga cara. El preu per tenir una cosa única no està a l’abast de tots, però ¿poden les noves tecnologies canviar aquesta manera de producció perquè tots puguem posseir la nostra peça, objecte o experiència única?


Ho organitzen el col·lectiu Databeers VLC, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València

Detalls

Data: 23/09/2021
Hora 19:30
Activitat categories:

Recinte

Terrat

La inscripció es fa a traves de l’app de reserva d'entrades "Eventbrite":

Inscripció gratuïta obligatòria a Eventbrite

S'informa a les persones que assistisquen que:
- És millor avançar l'arribada a l'esdeveniment per evitar cues.
- L'aforament estarà limitat amb assignació de seients seguint la normativa vigent.
- A l'esdeveniment s’aplicaran totes les normes generals establertes per a la reducció del contagi pel Covid-19.
- És obligatori l’ús de caretes, preferentment higièniques i quirúrgiques, així com l’ús adequat d’aquestes, és a dir, que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa.

.

AMB EL SUPORT DE