Curts en Femení 2021

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Curts en Femení 2021

Curts en Femení és un programa de curtmetratges realitzats per dones a l’Estat espanyol, que es convoca anualment des de TRAMA, coordinadora de mostres i festivals de cinema, vídeo i multimèdia realitzat per dones.

Les obres seleccionades són projectades en les diferents mostres que componen la coordinadora (Barcelona, ​​Bilbao, Osca, Pamplona, ​​València i Saragossa).

Projeccions:

 

¿Dónde estabas tú?, de María Trénor.
Categoria: Documental / Animació
Any: 2020
Durada: 19,47′
Idioma: Castellà / Portuguès / Anglès
Sinopsi: Reflexió davant d’aquesta realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Violències quotidianes, subtils o brutals, totes terribles i intolerables. Vivències comptades en diferents idiomes i des de diferents països. Una pel·lícula que harmonitza el rigor del testimoni real amb l’evocació i la força visual de l’animació.
Guardons: Premi Women In Animation Diversity a l’Spark Animation Festival de Vancouver (2020); secció oficial Festival de Saint Louis (2020), secció oficial Festival Internacional d’Animació de Palm Springs, (2020) secció oficial Canlandiranlar Film Festival de Turquia (2020); secció oficial Reanima International Animation Festival de Bergen (2020); secció oficial Festival de Cinema d’Alcalá d’Henares (2020); Menció Especial de Jurat del Menorca Doc Festival (2020); secció oficial Festival Iberoamericà de Huelva (2020).

 

Nunca te dejé sola, de Mireia Noguera.
Categoria: Ficció
Any: 2019
Durada: 18,18′
Idioma: Castellà
Intèrprets: Nora Navas, Clàudia Pons
Sinopsi: Claudia, una adolescent que sempre ha sentit un estrany rebuig per la seua mare, l’acompanya a netejar una antiga casa familiar on solien estiuejar. Un cop allà, Claudia es troba amb els fantasmes del seu passat i es veu obligada a enfrontar-se a la veritat de la que porta escapant tota la vida.
Guardons: Premi Méliès d’Argent del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei (2020); Millor Actriu (Nora Navas) al Festival de Terror La Mar Bella (2020); Millor Directora en el Concurs de Curtmetratges Diputació de Jaén contra la Violència de Gènere (2021); Millor Curtmetratge al Psicurt (2020); Premi AMMA i accèssit al Certamen de Creació Audiovisual de Cabra (2020).

 

Panteres, d’Èrika Sánchez.
Categoria: Ficció
Any: 2020
Durada: 22,36′
Idioma: Català / Castellà / Bubi
Direcció: Èrika Sánchez Marcos
Intèrprets: Laia Capdevila, Rime Kopoború
Sinopsi: Joana i Nina, dues noies de 13 anys, viuen a Barcelona atrapades en les contradiccions de la pubertat femenina al primer món. Les dues són dones del seu temps i condició: xarxes socials, immediatesa i excessos. Avui, Joana ha decidit idear un joc en el qual involucrarà a la seva amiga Nina. Un dia decisiu en la pubertat que provocarà que alguna cosa en cadascuna d’elles canviï per sempre.
Guardons: secció Generation 14plus del Festival Internacional de Cinema de Berlín (2020); Millor Curtmetratge al Festival Ibèric de Cinema de Badajoz (2020); Millor Interpretació Nacional en el Certamen Internacional de Curts de Sòria ((2020); Menció honorífica al Festival de Tel Aviv (2020).

 

#PrecarityStory, de Lorena Cervera i Isabel Seguí.
Categoria: Documental
Any: 2020
Durada: 24,43′
Idioma: Anglès
Intèrprets: Lorena Cervera, Isabel Seguí, Maria Fernanda Miño, Charlotte Rattray, Nuria Araüna, Ethan Landes
Sinopsi: Isabel imparteix classes, investiga i neteja a la mateixa universitat britànica. La seva història es presenta com un exemple de la creixent precarització de la feina universitària i les seves conseqüències humanes. Filmat durant les vagues de personal universitari del Regne Unit entre 2018 i 2020, aquest documental exposa la realitat poc coneguda del precariat acadèmic i contribueix al debat públic en curs sobre els efectes de les polítiques neoliberals -i ara també la Covid-19- a la educació superior britànica.
Guardons: Menció Especial del Jurat al Festival de Cinema Documental Alcances de Cadis (2020); selecció en el Demakijaż-Women ‘s Film Festival de Lublin, Polònia (2020).

 

Quebrantos, de María Elorza i Koldo Almandoz.
Categoria: Documental
Durada: 7,36′
Idioma: Euskera
Intèrprets: Ziortza Linares, Maite Artola
Sinopsi: -Tu el volies no? -Sí. Crec que el vaig deixar d’estimar fa poc. (Interferències. Silencis. Fissures. Dues dones parlant. Una ràdio-grafia).
Guardons: Premi CIMA al Festival Internacional de Curtmetratges de Ficció, Documental, Animació i Videoart Bendita Tú (2020); Millor So i Menció Especial a la Millor Direcció en Cortogenia de Madrid (2020); Millor Curtmetratge en el Festival La Mida Importa de Barcelona (2021).


Organitzat pel Festival Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

setembre 28 2021

Detalls

Data: 28/09/2021
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

La inscripció es fa a traves de l’app de reserva d'entrades "Eventbrite":

Inscripció gratuïta obligatòria a Eventbrite

S'informa a les persones que assistisquen que:
- És millor avançar l'arribada a l'esdeveniment per evitar cues.
- L'aforament estarà limitat amb assignació de seients seguint la normativa vigent.
- A l'esdeveniment s’aplicaran totes les normes generals establertes per a la reducció del contagi pel Covid-19.
- És obligatori l’ús de caretes, preferentment higièniques i quirúrgiques, així com l’ús adequat d’aquestes, és a dir, que ha de cobrir des de la part del septe nasal fins a la barbeta inclosa.

.

AMB EL SUPORT DE