Tots els dimarts del 14 de gener al 18 de febrer de 2025
El curs constarà de sis sessions de dues hores de durada destinades a reflexionar sobre els principis bàsics de l’alimentació i el llenguatge culinari que conformen i defineixen allò que s’anomena la dieta i la cultura alimentària mediterrània, la cuina tradicional a casa nostra.
Pep Romany, cap de la Coqueria-Restaurant Pont Sec de Dénia
Estudia Física en la Universitat de València i després d’un temps dedicat a l’ensenyança treballa en la informatització de la Sanitat Valenciana. L’any 1998 canvia radicalment i enceta diferents projectes de restauració a Dénia. El 2013 inicial el projecte Pont Sec on treballa i profunditza en el concepte de cuina tradicional en tant que cuina arrelada al territori, més enllà del receptari clàssic. El projecte es desenvolupa al voltant de les tradicionals coques, producte icònic de les comarques centrals i de tot arreu dels Països Catalans, i introdueix el model de “Coqueria” en la restauració. Conjuntament, treballa en les tècniques tradicionals com la saladura, els arrossos i les carns i elaboracions autòctones. Convençut de la necessitat d’incorporar la cuina a l’escola col·labora en el projecte de Centres Cuiners de la Conselleria d’Educació des de l’escola pilot CEIP Port de Xàbia.
Consulta tots els detalls sobre el curs al nostre blog
Una activitat de l’Espai Ciència de l’Octubre CCC. La UCC+i de la Universitat de València emetrà a qui ho sol·licite un certificat per una assistència d’almenys 5 sessions.