Cinema: Are you there?, de Maartje Nevejan

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Cinema: Are you there?, de Maartje Nevejan

Projecció del Millor Llargmetratge Documental, Biennal Dona i Cinema 2021

Un viatge poètic a l’interior del jo sobre l’“absència” a l’epilèpsia. Havent tingut “absències” ella mateixa quan era xiqueta, la directora Nevejan desafia el paradigma científic sobre que no hi ha consciència durant una convulsió, preguntant: “Si no ets allà, on ets?”
Els joves amb crisi d’absència estan vinculats amb el seu propi artista personal i junts en la co-creació fan i exploren els mons als que van quan se’n van. Podrien aquests forats a les seues vides esdevenir portals cap a nous coneixements?
A la pel·lícula ens trobem amb neuròlegs, cosmòlegs, artistes –entre ells Anish Kapoor–, llops salvatges, forats negres i màquines tecnològiques. Com se sent, sap, sona i fa olor la nostra experiència? Com es desenvolupen aquestes imatges internes? Són reals?
Una recerca poètica en el punt de trobada entre l’Art i la Ciència, la pel·lícula és part d’un projecte transmèdia molt més gran que conté exposicions, esdeveniments Art en Science, un llibre i una experiència de realitat virtual.

Direcció: Maartje Nevejan (2020)
Països Baixos
Versió original subtitulada en castellà i anglès
Durada: 90’

 

 

Maartje Nevejan resideix a Àmsterdam, és una cineasta independent guardonada i nominada a l’Emmy, amb experiència en el món del teatre i del multimèdia. En els seus projectes li agrada investigar la qualitat poètica (crua) de la realitat. Nevejan també és impulsora de canvis socials innovadors. Les pel·lícules i els projectes de Nevejan són atrevits, divertits, esquinçadors i, molt sovint, canvien a les persones que participen en ells. Les seues pel·lícules no només es projecten en televisió i en cinemes, sinó que també s’utilitzen en moltes conferències polítiques i cimeres artístiques i científiques de tot el món.

 


Palmarès Dona i Cinema és un cicle de cinema que inclou les pel·lícules guanyadores de l’anterior edició de la Biennal Dona i Cinema. Amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

febrer 09 2022

Detalls

Data: 9 febrer
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

La inscripció es fa a traves de l’app de reserva d'entrades "Eventbrite":

Inscripció gratuïta obligatòria a Eventbrite

AMB EL SUPORT DE