Processos pretén activar l’espai del Muxart com a centre de creació treballant amb artistes emergents vinculats al territori del Montserratí. Aquesta primera experiència vol posar l’accent en la importància del procés creatiu com a element principal de tot fet artístic.
Per a la gènesi de la proposta, s’ha seleccionat un conjunt de cinc participants entre artistes i col·lectius. El projecte es divideix en dos moments: Un primer de recerca i intercanvi creatiu, diàleg intern, en el que es fa èmfasi en els processos individuals i col·lectius de cada artista. I un segon moment, de mostra, exposició i diàleg extern entre les participants en el projecte i el públic.
La proposta expositiva comissariada per Laura Bel i Rafa Haro, viatja durant el mes de novembre a València per participar de la Biennal de València – Ciutat Vella Oberta.
Ambdós comissaris són membres fundadors d’Obertencanal, associació que busca activar el teixit artístic del Montserratí i el Baix Llobregat Nord a través de propostes expositives i esdeveniments que giren entorn a la creació contemporània.
Artistes que participen en la mostra:
Edo Garcia
Júlia Ruiz
LALTRE col·lectiu
MHO Dueñas
SIBUX
Comissaris: Laura Bel i Rafa Haro
L’exposició de l’espai Muxart es complementa amb una petita mostra antològica de Jaume Muxart.
Jaume Muxart i Domènech (Martorell, 3 de juliol de 1922 – Barcelona, 8 de març de 2019) fou un pintor català, d’àmplia trajectòria, vinculat al Grup Taüll i a la reivindicació de l’art català d’avantguarda.
Inicià els seus estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona, ampliant-los en diverses ocasions a través de beques que li van permetre fer estades a altres ciutats europees com Madrid, París o Roma.
El bagatge obtingut arrel la seva formació el va plasmar en les seves obres, generalment pintades amb la tècnica de l’oli sobre tela, i en les que destaca el color, la textura i la forma.
La seva presència en galeries i exposicions va ser recurrent i el projectà a ciutats com El Cairo, Estocolm, Londres o Copenhaguen, en les que va tenir l’oportunitat de donar a conèixer la seva obra que, sovint, agrupava i treballava seguint sèries temàtiques.
Format també en l’àmbit acadèmic, fou nomenat professor de Composició Decorativa l’any 1967, i ocupà la càtedra de ‘Colorido y Composición’ a l’Escola de Belles Arts de Barcelona el 1969, arribant a ser degà l’any 1982.
—
Com a reflex de la tasca de suport del Muxart, Espai d’Art i Cultura Contemporànies a artistes contemporanis emergents també presentem l’obra L’Espera, de Marc Ávila Català, inclosa dintre de l’exposició temporal “Individu. Del signe a l’absència”, programada els mesos de gener a març de 2019.
—
Exposició organitzada per Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell (Baix Llobregat), que forma part de les activitats de la V Biennal de València – Ciutat Vella Oberta.