Curs de literatura comparada: «Memòria de dona», impartit per Lourdes Toledo

Curs de literatura comparada: «Memòria de dona», impartit per Lourdes Toledo

6 sessions tots els dimarts del 16 de gener al 20 de febrer de 2024.

Aquest curs de literatura comparada presenta una selecció personal de lectures relacionades entre sí. Són llibres escrits per autores de la literatura contemporània universal, escrits en diferents realitats i contextos històrics i personals ben diversos, però que convergeixen en alguns temes i aspectes i estableixen un diàleg entre ells.
El curs constarà de sis sessions de dues hores dedicades a reflexionar sobre la literatura testimonial i autobiogràfica d’autora, propera en alguns casos a l’auto ficció, a partir d’una selecció d’obres i propostes literàries d’autores diverses.

Algunes de les autores que es tractaran en el curs són Gertrude Stein, Natalia Ginzburg, Katherine Mansfield, Vivian Gornick, Maria Campbell, Marguerite Duras, Rebecca Solnit, Joan Didion, Tara Westover, Annie Dillard, Jeanette Winterson, Joy Harjo, Mireille Gansel, Aurora Bertrana, Teresa Pàmies, Maya Angelou, Jamaica Kincaid i Deborah Levy, entre altres.

 

 

Lourdes Toledo (València, 1970) és periodista, mestra i escriptora. Ha treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació i agències de premsa i ha coordinat dues revistes. Compta amb una prolongada trajectòria en l’ensenyament, tant de persones adultes com en altres nivells. Durant tres anys fou professora de Primària a New Mèxic, als Estats Units. Col·labora de manera habitual amb el CEFIRE com a formadora del professorat amb cursos sobre literatura i escriptura. Exerceix des de fa trenta anys el periodisme cultural i la crítica literària. Actualment escriu en diaris generalistes i publicacions especialitzades com ara elDiario.es, La Veu del País Valencià, i les revistes L’Avenç, Caràcters, Turia, i el digital cultural La Veu dels llibres, entre altres.

És autora dels llibres Oficis valencians (Bromera, 2008), Amèrica endins (Bromera, 2019, XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta), La inquietud, dietari 2017-2019 (Pagès, 2021, Premi d’Assaig Josep Vallverdú 2020), i de la traducció d’Una dona valenta. Crazy Brave, de Joy Harjo (Lletra Impresa, 2021). És autora també de Contra tot pronòstic. Una cultura en construcció (Afers, 2022), i de Lluny d’Amèrica, Premi d’Assaig Ciutat de València, (Edicions d’El Bullent, 2022). El 2022 va obtenir el Premi Llegir al Foment de la Lectura de la Fundació Bromera. Enguany (2023) ha estat guardonada amb el Premi de Narrativa 25 d’Abril Vila de Benissa i el Premi de Literatura Eròtica de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. Tots dos treballs literaris es publicaran pròximament en l’editorial Viena i Edicions Bromera, respectivament. En l’actualitat treballa en diversos projectes, com ara llibres d’entrevistes i d’articles.

 


Característiques del curs: 6 sessions tots els dimarts del 16 de gener al 20 de febrer de 2024 (16, 23 i 30 de gener i 6, 13 i 20 de febrer).
Horari de les sessions: de 18.30h a 20.30h.

Import del curs:
–Públic general: 50€
–Socis d’Acció Cultural del País Valencià: 45€

Punxa en aquest enllaç per a matricular-te
El curs es farà a partir d’un mínim de deu alumnes.

AMB EL SUPORT DE