V Biennal de València – Ciutat Vella Oberta

V Biennal de València – Ciutat Vella Oberta

La Biennal de València – Ciutat Vella Oberta és un projecte cultural sense ànim de lucre, amb vocació multidisciplinar, que es duu a terme mitjançant convocatòria oberta i que té com a objectiu dinamitzar l’escena artística de València formada per artistes, agents culturals i teòrics de l’art que composen el teixit de la nostra xarxa social. La labor de la Biennal és projectar i refermar la singularitat cultural valenciana que forma part de la nostra identitat i promoure una visió completa i genuïna de tota aquella acció artística que constitueix l’art valencià.

 

La V Biennal de València Ciutat Vella Oberta va començar el mes d’octubre passat amb una exposició al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell (Baix Llobregat). Un conveni de col·laboració amb l’espai Muxart ha fet possible que els artistes que van obtenir Mencions d’Honor durant les biennals de 2017 i 2019 puguen mostrar en el seu espai de Martorell les seues propostes artístiques des del dia 8 d’octubre del 2021 fins al 9 de gener del 2022.


Acte d’inauguració de la exposició a l’espai Muxart de Martorell amb, entre d’altres, l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Andreu González, i les membres de l’equip directiu de la Biennal, Marigela Pueyrredon i Rosa López.

 

En contrapartida, l’Octubre Centre Cultura Contemporània acolleix l’exposició “Processos”, una mostra col·lectiva formada per artistes del Baix Llobregat que s’integra també al Circuit de la Biennal i que romandrà oberta (juntament amb la resta d’activitats i exposicions de la Biennal) fins gener de 2022.

 

Els projectes que es presenten en aquesta cinquena edició de la Biennal són:

1- Crea Zona Oberta, que aposta per una Biennal més oberta i accessible i que esten les seues activitats complementàries i exposicions i que implementa, alhora, el recursos digitals que amplien la informació online dins del Circuit de l’Art.

2- Art a la Llum de Zona Oberta, que ens porta a conversar amb l’artista i a conèixer què passa a l’interior dels Tallers i Estudis de Ciutat Vella. Videoreportatges, activitats solidàries i exposicions que enforteixen l’activitat creativa i ens apropen a l’origen i les tècniques per a la creació d’una obra d’art.

3- “A Viva Voz: Francisco Brines”, un projecte que s’inicia en aquesta edició durant el Cicle de Diàlegs, a la taula d’Art Ara, i que són converses per emprendre un camí que activa la relació entre Art i Poesia mitjançant el moment revelador present a l’obra de Francisco Brines. Els treballs dels nostres artistes seran exposats a la propera VI edició de la Biennal, el 2023, i per fer-ho possible es compta amb el suport de la Fundació Francisco Brines.

Per acabar, es presenta també el Mapa del Circuit de l’Art interactiu de la Biennal, com una proposta que facilita l´accés a totes les activitats culturals.

AMB EL SUPORT DE