‘Me voy. Me voy’, ‘L’última cinta des de Bòsnia’ i ‘Você não é um soldado’, guanyadors de DocsValència 2021

‘Me voy. Me voy’, ‘L’última cinta des de Bòsnia’ i ‘Você não é um soldado’, guanyadors de DocsValència 2021

Els diferents jurats de la cinquena edició de DocsValència. Espai de No Ficció han dictaminat els treballs guanyadors de les seccions competitives i el DocsLab – À Punt.

Me voy. Me voy, documental dirigit per Paula Giménez Monar, ha guanyat el Premi Mirades a la millor pel·lícula valenciana; L’última cinta des de Bòsnia, d’Albert Solé, aconsegueix el Premi Panorama, a la categoria estatal; i Você não é um soldado, de Maria Carolina Telles, es fa amb el Premi Global Docs.

La Menció Especial de la categoria Panorama ha estat per a Balandrau. Infern glaçat, dirigida per Guille Cascante, mentre que la Menció Especial de la secció Mirades ha recaigut a La palabra maldita, de Javier Álvarez Solís. El projecte en desenvolupament Carrer dels Àngels ha aconseguit el premi DocsLab – À Punt, en col·laboració amb IVACE Internacional.

 

 

Pel que fa a les cintes guanyadores, Me voy. Me voy, documental dirigit per Paula Giménez Monar, no és la història del tancament d’una llibreria, ni el retrat d’un llibreter fora del comú: és una voluntat de fer una cosa perdurable mostrant el moment de la seua desaparició.

 

 

L’última cinta des de Bòsnia, dirigida per Albert Solé, se centra en Sifa Suljic, que torna a Bòsnia per enterrar les restes del seu germà gran, l’últim membre per identificar d’una família assassinada durant la massacre de Srebrenica.

 

 

Você não é um soldado, de Maria Carolina Telles, parla de supervivència, vida i mort. Un íntim retrat del guardonat fotògraf de guerra André Liohn.

Per la seua banda, Balandrau. Infern glaçat, dirigida per Guille Cascante, és el relat en primera persona d’un grup de muntanyencs protagonistes d’una de les tragèdies més greus de la història del Pirineu i La palabra maldita, de Javier Álvarez Solís, és un llargmetratge documental que aborda la possibilitat de la prevenció del suïcidi.

 


La realitzadora valenciana Paula Giménez Monar i el codirector del festival Pau Montagud durant la projecció a l’Octubre CCC de “Me voy. Me voy”, pel·lícula guanyadora del Premi Mirades.

AMB EL SUPORT DE