Formentera Fotogràfica 2021

Formentera Fotogràfica 2021

L’illa de Formentera torna a ser escenari de la cultura visual contemporània per novè any consecutiu

El festival Formentera Fotogràfica obre inscripcions per aquesta tardor i anuncia la seva eclèctica, intergeneracional i participativa programació. Del 8 al 12 d’octubre la fotografia torna a l’illa de Formentera amb sessions pràctiques i teòriques conduïdes per grans noms de la cultura visual contemporània com Cristina de Middel, Miss Beige, Lúa Ribeira, Luis Tato, Gloria Oyarzabal, Txema Yeste, Jon Cazenave, Fernando Maquieira, Sofia Moro, Paco Gómez, Nando Esteva i la participació de Xavier Bertral i Ferran Forné de l’equip de fotografia i edició gràfica del diari Ara.


Obra de Cristina de Middel (Alacant, 1975) de Magnum Photos.

Retrat editorial, ficció, nou documentalisme, fotoperiodisme, fotografia de moda, gastronòmica, documental, conceptual, d’autor, humanitària, editorial, corporativa, d’arxiu i més. Una mirada de 360 graus pel panorama visual actual a nivell nacional i repercussió internacional.

Formentera Fotogràfica és fotografia en família. Un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït conduïdes per grans noms de la fotografia i la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i/o aficionats de la imatge amb ganes d’intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector en un entorn idoni com Formentera.

El festival s’adapta a la situació sanitària actual i suma més sessions pràctiques en espais exteriors a la seva programació. Formentera Fotogràfica segueix apostant per un aforament reduït combinant ponències, tallers i activitats culturals dins la seva programació en localitzacions tant interiors com exteriors. Enguany el festival compta amb sis tallers, que ja han començat a exhaurir les seves places, una revisió de portfolis, onze ponències i com a mínim tres activitats culturals.


Obra de la sèrie «Galerna» de Jon Cazenave (Sant Sebastià, 1978)

Les inscripcions segueixen obertes a través de la seva web, amb descomptes per a residents de l’illa de Formentera i també per a estudiants de fotografia.


Fotografia de María Dain sobre «Miss Beige», un projecte multiforme de la performer Ana Esmith.

(Imatge de capçalera: obra de Txema Yeste (Barcelona, 1972), col·laborador de Vogue i Vanity Fair)

AMB EL SUPORT DE