La Plaça del Llibre presenta els nous cartells de les properes edicions

La Plaça del Llibre presenta els nous cartells de les properes edicions

L’il·lustrador Paco Giménez crea els cartells de les properes places de València, Castelló, Alacant i Gandia. El gran encontre urbà de la literatura en valencià comptarà també amb una versió alternativa 2.0 amb activitats i llibreria en línia

La Plaça del llibre, gran cita urbana de la literatura escrita en valencià, va presentar el passat 23 de juliol els nous cartells, il·lustrats per Paco Giménez, Premi Nacional d’Il·lustració 2019, sobre un disseny d’Ibán Ramón. A l’acte, celebrat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, participaren el president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; Àfrica Ramírez, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià; Rubén Pitarch, d’Acció Cultural del País Valencià; Gemma Pasqual, vicepresidenta pel País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC); Gisela Sendra, de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB) i J. Manuel Albiol, d’Escola Valenciana.

Aquesta nova edició de Places del llibre s’encetarà amb Castelló, del 15 al 18 d’octubre. La seguirà València, amb la voluntat de consolidar-se com el gran encontre literari i urbà de la tardor i l’hivern, del 28 d’octubre a l’1 de novembre. A Alacant, se celebrarà la Plaça entre el 19 i el 21 de febrer de 2021. I el cicle es tancarà amb l’afegiment de Gandia, ciutat amfitriona de l’esdeveniment del 6 al 9 de maig.

El treball de Giménez inclou quatre imatges similars però amb matisos diferenciadors per a les cites de Castelló, València, Alacant i Gandia. En concret, sobre un fons de tons càlids es distribueixen una sèrie de llibres que canvien de tonalitat cromàtica en funció de la ciutat on se celebre l’encontre. D’aquesta manera es transmet un doble missatge: cada Plaça té la seua identitat, però no es tracta d’un esdeveniment aïllat en una ciutat, sinó que formen part d’un mateix projecte. “Els cartells d’aquesta edició segueixen les pautes marcades pel dissenyador Ibán Ramón en la darrera edició: reforçar la idea dels llibres com a habitatges i la plaça com a lloc de trobada idoni. Per això, “es va dibuixar un pla del centre d’una ciutat, construït amb llibres en lloc d’edificis, conformant la plaça i el seu entorn, i la informació rellevant, figurant en el lloc dels noms dels carrers i la plaça”, explica Paco Giménez. “Pretenem construir una identitat visual de llarg recorregut. Volem anar col·laborant amb diferents professionals de la il·lustració per a, a partir d’aquesta mateixa idea, generar una certa variabilitat d’estil per a l’edició de cada any”, afegeix Ramón.

AMB EL SUPORT DE