Andreu Mas-Colell: “La universitat i la recerca en un context de recursos limitats: algunes experiències”.

Andreu Mas-Colell: “La universitat i la recerca en un context de recursos limitats: algunes experiències”.

El passat 9 de novembre de 2016, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC va celebrar el seu desè aniversari amb una conferència extraordinària del professor Andreu Mas-Colell. L’acte va comptar amb l’assistència de diversos consellers de la Generalitat Valenciana i va estar introduït per Juli Peretó, professor de la Universitat de València, delegat del president de l’Institut d’Estudis Catalans a València i coordinador d’aquest Espai Ciència. Posteriorment, la presentació del conferenciant va anar a càrrec d’Andrés Garcia Reche, professor de la Universitat de València i vicepresident executiu del Consell Valencià de la Innovació.
Facilitem aquí l’enregistrament íntegre de l’acte, realitzat pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València:


Andreu Mas-Colell és catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra. Va ser catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard (1981-96), professor d’Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia (Berkeley) (1972-80), president de la Barcelona Graduate School of Economics (2006-desembre 2010) i des de 2016 president del Barcelona Institute of Science and Technology. El professor Mas-Colell és Fellow de l’Econometric Society i va ser el seu president en 1993. L’any 1997 va ser elegit Foreign Associate de la National Academy of Sciences dels EUA i Foreign Honorary Member de l’American Economic Association. Ha estat Sloan Fellow i Guggenheim Fellow, membre de l’Executiva de la International Economic Association, president de l’Associació Espanyola d’Economia i president de l’European Economic Association (2006). De l’any 2000 al 2003 va ser Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Ha estat secretari general del Consell Europeu de Recerca (ERC) de juliol del 2009 fins agost del 2010. L’any 2005 va ser escollit membre de l’Institut d’Estudis Catalans i en el 2008 de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas. Ha estat membre del Consell Assessor del Servei d’Estudis de “La Caixa”, president del Consell Assessor Científic de Telefónica Investigación y Desarrollo i membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia. Des de desembre de 2010 fins gener del 2016 va ser conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Ha escrit més de 120 treballs d’investigació sobre temes que abasten des de la teoria abstracta de l’equilibri general i l’estructura dels mercats financers fins a polítiques de preu per a empreses públiques passant per la teoria de jocs d’estratègia. És autor del llibre The Theory of General Economic Equilibrium: A Differentiable Approach (Cambridge University Press, 1985) i coautor del llibre de text Microeconomic Theory (Oxford University Press, 1994). Ha estat guardonat amb el Premi Rey Juan Carlos de Economía (1988), la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1990) i el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1994), el Premio Nacional de Investigación Pascual Madoz (2006), la Creu de Sant Jordi (2006), el Reconeixement al Progrés Empresarial de la CECOT (2008), el premi Cercle d’Economia (2008) i el Premio Fundación BBVA Fronteras del Conocimiento en Economía, Finanzas y Gestión de Empresas -compartit amb H. Sonnenschein- (2009). És Doctor Honoris Causa per les universitats d’Alacant, de Toulouse, HEC (París), la Universidad Nacional del Sur (Argentina) i la University of Chicago.

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del CSIC i la revista Mètode.

AMB EL SUPORT DE