"Ventre blanc", de Jordi Lara

"Ventre blanc", de Jordi Lara

Ventre blanc de Jordi Lara

Dimecres 4 de febrer a les 19.00h. Entrada lliure

Projecció presentada pel director i pels protagonistes Xavier Furriols i Xavier Blancafort.

Després d’escriure i dirigir desenes de documentals per a la televisió i de publicar, entre d’altres, la novel·la Una màquina d’espavilar ocells de nit (Menció premi Ciutat de Barcelona 2009 de narrativa), Jordi Lara ens presenta Ventre blanc, un llargmetratge sobre la fe, la desmemòria, el tendre patetisme de l’ésser humà. Com en la seua literatura, ens proposa una forma atemporal de modernitat i de transgressió. Lara ens porta amb naturalitat a situacions d’una poesia delirant, però presentades amb una mirada continguda i contemplativa, un disseny de plans auster i mil·limètric i un temps narratiu ajustat a la discreció i l’espera. La fotografia de Jordi Crusats captura la llum natural d’una ciutat vella que s’ha buidat, per emplaçar-nos en un territori visual a mig camí entre el real i l’oníric. El director tècnic Sergi Lladó ha dut a bon terme un projecte cinematogràfic ambiciós rodat amb molt pocs mitjans i l’esforç de molts agents i persones.

Sobre Ventre blanc han dit:

–“Una joia del cinema català” (Àlex Gorina, Sala 33)

–“Un filme de pulso universal, un brutal i original Kaurismaki mediterráneo” (Mirito Torreiro, festival de Màlaga)

–“Ventre blanc és una raresa magnífica. No hi ha cap film que se li assembli” (Octavi Martí, Filmoteca de Catalunya)

–“A fable full of mysteries. Without any background information, the conversation and mysterious lines lead the audience to the characters who are to be gradually discovered, making the film even more mysterious. The last scene full of esthetic sensibility will amazingly thouch the heart of the audience” (Soueon Rhee, Busan International Film Festival)

Aquesta projecció forma part del cicle de cinema social de l’Octubre CCC que, coordinat per Antonio Lloréns, estem portant a terme de gener a març de 2015. El cicle compta amb la col·laboració del col·lectiu El Cine Social, que també programa cicles mensuals amb la Federació de Pensionistes de CCOO i amb la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals. Agraïm especialment la col·laboració del seu coordinador Vicent Gregori.

En un altre ordre de coses, aprofitem aquesta entrada fer esment de la distinció atorgada recentment a Antonio Lloréns –crític, programador, director de cinema, coordinador del nostre cicle i col·laborador habitual de l’Octubre CCC–, que el passat 21 de gener va ser investit com a Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

antonio_llorens_academicAntonio Lloréns rep el nomenament com a Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català en el transcurs de la gala dels Premis Gaudí 2015

AMB EL SUPORT DE