Segon curs monogràfic de cinema de ciència-ficció

Segon curs monogràfic de cinema de ciència-ficció

Fotograma de Blade Runner
Del 19 de maig al 16 de juny, cinc dimarts per la vesprada
Sorgida de la ploma d’autors de la talla de Jules Verne o H. G. Wells, la ciència-ficció irromp en el cinema després del xoc d’un coet contra l’ull de la lluna.
La ciència-ficció es transforma en el gran gènere cinematogràfic per antonomàsia. Igual que el propi cinema, s’alimenta de la imaginació i dels somnis per a compondre les seues estampes extraordinàries. Tanmateix, a començament del segle XXI, cent deu anys després de l’estrena de Le voyage dans la lune (1902), la ciència-ficció destaca, sense cap dubte, com l’espècie més maltractada i banalitzada de totes les que conformen l’univers del seté art.

Cartell de Terrore nello spazio
Al llarg de cinc sessions seguirem la història de la ciència-ficció fílmica, es repassaran les distintes etapes del gènere i s’analitzaran alguns dels títols més importants i influents. Es fomentarà la participació de l’alumnat a l’hora de trobar les claus de les diverses peces abordades i es debatran les seues troballes i importància.
Característiques del curs:
–Professor: Ramon Alfonso
–Durada del curs: 5 dies (tots els dimarts des del 19 de maig al 16 de juny), dividit en jornades de tres hores i mitja (de 17.00h a 20.30h)
–Preu del curs: 30€
–El curs es realitzarà a partir d’un mínim de cinc alumnes
Temari complet, més informació i formulari de matrícula
https://youtu.be/m1kSnep6zsg

Le voyage dans la lune de Georges Méliès (1902). El film original va ser rodat en b/n i es va fer també una versió en color pintada a mà. Aquesta versió colorejada, que es creia desapareguda, va ser trobada el 1993 per la Filmoteca de Catalunya en un estat crític. Posteriorment, Lobster Films la va restaurar fotograma a fotograma, amb la col·laboració de les fundacions Groupama Gan i Technicolor. La banda sonora d’aquesta versió va a càrrec del projecte francès Air.

AMB EL SUPORT DE