Recomanem: “Univers Santos”

Recomanem: “Univers Santos”

univers santos 1
Al centre cultural La Nau de València a partir del 26 de maig.
L’Univers Santos és un univers en expansió. Al centre d’aquest univers, un creador insubornable i irreductible, Carles Santos (Vinaròs, 1940), i un instrument insubstituïble, el piano. Un univers múltiple i divers format per un conjunt extraordinari de composicions musicals, obres teatrals i espectacles amb música, obres inclassificables, plenes d’imatges visuals impactants, textos desconcertants i sons populars i insòlits, que ens porten alhora a un univers imaginari complex i ric, original i únic. Un univers en expansió resultat del treball obstinat de més de cinquanta anys de pràctica musical i artística, fruit del fervor de la perseverança.

univers santos 2
L’exposició Univers Santos, organitzada per la Universitat de València (amb la col·laboració de Caixa Vinaròs), pretén donar a conèixer el treball interdisciplinari de Carles Santos amb un enfocament ampli i rigorós, on la plàstica, l’audiovisual, l’escenografia i la música cobren el seu propi protagonisme. La producció artística de Carles Santos, l’eix fonamental de la qual ha sigut la música, ha trobat la prolongació en moltes altres parcel·les, com ara el cinema, les arts escèniques, la fotografia, l’escriptura, les performances… sobre les quals s’ha abocat amb una prolífica inquietud fora del comú. No és, d’altra banda, la primera vegada que la Universitat de València participa en la producció artística de Carles Santos; ja ho va fer fa alguns anys amb l’encàrrec i interpretació a càrrec de l’Orquestra de la Universitat de València de l’oratori L’adéu de Lucrecia Borja (2001), més tard convertit en òpera.
univers santos 3
Ara, el Consell de Govern de la Universitat de València ha decidit atorgar a Carles Santos la Medalla de la Universitat per subratllar el reconeixement institucional a tota la seua trajectòria artística. L’acte de lliurament d’aquesta medalla tindrà lloc la pròxima nit de Sant Joan (23 de juny) al Claustre Major de la Nau.
L’exposició Univers Santos s’inaugura al centre cultural La Nau de València el proper dimarts 26 de maig a les 19.30h. Prèviament, a les 18.00h, el comissari de l’exposició, Josep Ruvira, impartirà la conferència “Música i interdiscursivitat en l’obra de Carles Santos” i a les 19.00h, al claustre, el músic interpretarà el concert “Tinc dret a un advocat”.

(Fotografies de Xavier Marmaña i Ros Ribas)

AMB EL SUPORT DE