Instal·lació "Aria", de Leopoldo Mazzoleni

Instal·lació "Aria", de Leopoldo Mazzoleni


Inauguració: dijous 8 d’octubre a les 19.00h.
L’acte comptarà amb la participació musical de Llorenç Barber i Montserrat Palacios.
La instal·lació podrà visitar-se al hall de l’Octubre CCC del 8 al 30 d’octubre.
Leopoldo Mazzoleni és un artista-arquitecte sicilià (Catània, 1953). Actualment, a més de ser present al seu país treballant amb la Lab4 Contemporary Art Gallery de San Cataldo, col·labora també amb la galeria 22,48m2 de París.


Scolari, 2013

El seu interés investigador es concentra en la relació entre espai i concepte, entre temps, memòria i contemporaneïtat. Treballant a nivells distints –des de la manipulació de petits objectes al diàleg amb el context urbà i natural– Mazzoleni experimenta amb nocions com “fragment”, “límit”, “contaminació” i “interferència”. Gràcies a un procés de deconstrucció i de juxtaposició de llenguatges diferents, els objectes investigats -sempre portadors d’una història pròpia- (prèviament vells mobles o fotografies) són forçats a abandonar tota immobilitat il·lusòria, a renunciar a la forma original, a posar-se en joc novament, a expressar amb serenitat o desesperació la condició de precarietat, la metamorfosi, la incertesa, les potencialitats, les tensions amagades que caracteritzen aquesta condició existencial (que és també la nostra), sempre suspesa entre el ser i el no ser, entre presència física i desaparició.


Intervenció a Aci Castello, Sicília.

Nota: Leopoldo Mazzoleni exposa també a la Galeria del Palau de València del 6 al 30 d’octubre, conjuntament amb Fuencisla Francés, dins de les activitats del festival Intramurs.

Imatge superior: “Aria”, instal·lació de Leopoldo Mazzoleni a l’Octubre CCC

AMB EL SUPORT DE