#PrimaveraMusical

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

#PrimaveraMusical

La música valenciana reviscola

Als anys 60 i 70 la Nova cançó era seguida per un gran públic i hi havia un nombre significatiu d’artistes valencians entre aquell grup. Durant les dues dècades següents, semblava que als joves del País Valencià els faltaven referents musicals propis. És cert que es podia beure d’allò que al Principat es va etiquetar com a ‘rock català’ però, què havia passat amb els artistes valencians?

Els últims 90 es van anar plantant llavors que durant les dues primeres dècades del segle XXI han fet florir una collita impressionant pel que fa a quantitat, qualitat i varietat. Van aparèixer els primers festivals: Tirant de rock, Carrascar, Almadrava rock… i és l’època de grups com Munlogs, 4000 som prou i les primeres passes d’Obrint pas, Sant Gatxo, Owix, Pinka…

Amb l’arribada dels 2000 augmenta l’efervescència, es teixeixen sinergies, es multipliquen els grups i les cites dels concerts. I en la segona dècada, hi ha la consolidació del moviment que té a l’horitzó la normalitat, cada volta més a prop.

 

 

Aquesta exposició pretén abastar molts dels elements de la música valenciana i oferir-ne una panoràmica general. És per això que hi ha molts apartats diferents que permeten copsar fins on ha arribat el fenomen. Com a objectiu, mirar arrere i explicar als jóvens quin ha sigut el trajecte i deixar-ne constància per a seguir el camí.

En alguns moments de la visita us vindran records i potser s’entreveurà l’emoció. De segur que descobrireu coses que desconeixíeu. Ens agradaria que la música fera de transport cap a l’art, les paraules, els llocs, les persones… Esperem que gaudiu d’aquest recorregut i que en eixir us envaisquen les ganes de cantar (més que siga de cap).


Pàgina oficial de l’exposició

Una producció del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant // Museu de la Universitat d’Alacant.

gener 19 2023

Detalls

Inici: 19/01/2023 | | 00:00
Fi: 25/02/2023 | | 00:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’exposicions

Horari

  • De dilluns a divendres: de 10.00h a 21.00h
  • Dissabtes matí: de 10.00h a 14.00h
  • Dissabtes vesprada, diumenges i festius: tancat
  •  

Inauguració: dijous 19 de gener de 2023

18.30h. Visita guiada a càrrec de David Garcia Sirvent (Universitat d’Alacant), comissari de la mostra

19.00h. Benvinguda i inauguració a càrrec d'Hèctor Càmara Sempere, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d'Alacant, i Anna Oliver, presidenta d’ACPV.

19.15h. Taula redona «Música valenciana: present i futur» amb
--Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC)
--JoanGre Maria, president de la Valencian Music Association (VAM)
--Jesús Barranco, membre de la junta directiva del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM)
--Noèlia Llorens "Titana", cantaora
Modera: Paula Bernal, periodista

AMB EL SUPORT DE