Presentació del llibre Tiberi Cèsar, de Núria Cadenes

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Presentació del llibre Tiberi Cèsar, de Núria Cadenes

Amb l’autora, l’escriptora Raquel Ricart i l’editor Jordi Rourera.

Lectura de textos a càrrec l’actriu Pilar Almeria.

Seguidament, sopar d’inspiració romana dissenyat per la cuinera i investigadora del patrimoni culinari Núria Bàguena i confeccionat pel personal de la cafeteria de l’OCCC.

Aquesta és la història de Tiberi, fill de Lívia, successor d’August, segon emperador de Roma, despietat conqueridor de Pannònia i de Germània, home d’esperit torturat, enamorat, taciturn, cruel, culte. Aquesta és la història de la ciutat que va bastir el seu domini sobre mig món: lleis, marbre i rapinya. Núria Cadenes recrea fastuosament la Roma del segle primer i ens submergeix, potser com mai abans, en la vivència interior i més humana dels seus protagonistes i, particularment, de les dones, que aquí prenen un relleu nou i merescut. Escrita amb una força verbal espectacular i hipnòtica, Tiberi Cèsar és una novel·la històrica i íntima, el relat d’un temps clau en una Roma grandiosa, brutal i tràgica com les persones que la van fer.

 


L’Espai Ciència de l’Octubre CCC és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, la Unitat de Cultura Científica i Innovació / Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Centre Superior d’Investigacions Científiques, la llibreria Fan Set i la revista Mètode.
Col·labora: Edicions Proa

Detalls

Data: 14/11/2023
Hora 19:00
Activitat categories: ,

Recinte

Hall

Entrada lliure a la presentació

Sopar posterior a la conversa: 25 euros (més despeses de gestió). Inclou el sopar, una beguda i cafè.

Reserva i pagament anticipat a través de la web de Notikumi

Places limitades

AMB EL SUPORT DE