PhotOn 2019: “DesTeRRRades”, de Pedro Armestre

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

PhotOn 2019: “DesTeRRRades”, de Pedro Armestre

Inclosa en PhotOn 2019, Festival Internacional de Fotoperiodisme i Fotografia Documental.

Inauguració: dimarts 7 de maig
–17.30h: visita guiada per l’autor
–18.30h: conferència de Pedro Armestre i Almudena Moreno
–19.30h: inauguració de la mostra

Pedro Armestre (A Rasela, Verín. Ourense) va iniciar la seua carrera l’any 1993 a l’agència Europa Press, l’agència Cover, El Mundo, i altres mitjans de comunicació. Entre els anys 2003 i 2016 les seues imatges són distribuïdes per l’agència France-Presse i d’altres canals de distribució, gràcies als quals la seua fotografia ha estat publicada en diaris i revistes de tot el món. Des de fa 25 anys manté acords amb organitzacions dedicades a la preservació del medi ambient i la defensa dels Drets Humans, i n’ha desenvolupat múltiples projectes fotogràfics i creatius.

DesTeRRRades Amenaces, persecucions, criminalitzacions i mort. A tot això s’enfronten les defensores i defensors del dret a la terra, a l’aigua i a altres recursos naturals que interfereixen en els interessos de les grans empreses als països en desenvolupament. La violació dels drets humans en regions com Amèrica Central o Àfrica està augmentant i, en aquest context, milions de dones s’enfronten a problemes específics donada la seua especial relació amb la terra i l’aigua. S’ha constatat que la irrupció de grans inversions gairebé sempre augmenta l’explotació laboral i la desigualtat salarial, invisibilitza el treball femení d’atencions i incrementa la violència de gènere i sexual. Per això sorgeixen moviments i lideratges en les comunitats a les quals es tracta de silenciar. Dones que estan en aquests territoris són les protagonistes de DesTeRRRades. DesTeRRRades vol implicar la ciutadania en el que és un desenvolupament socialment i ambientalment sostenible en un món global. I ho fa a través del treball fotogràfic de Pedro Armestre a Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Guinea Bissau i Moçambic. Armestre ha tingut l’oportunitat de retratar aquesta lluita de les dones. Per a l’Aliança per la Solidaritat és fonamental denunciar inversions i empreses que no són responsables i posar en relleu l’imprescindible respecte que el sector privat i les administracions públiques han de desenvolupar en les inversions a l’exterior.

TeRRRa TeRRRa (empreses rendibles i responsables amb els recursos) és una campanya de l’Aliança per la Solidaritat, creada per promoure que les empreses desenvolupin la seua activitat respectant els drets humans i evitant fenòmens com l’acaparament de terra i d’aigua. TeRRRa apel·la a la responsabilitat col·lectiva per preservar els drets humans i el medi ambient enfront del poder de les corporacions que posen els seus interessos per sobre de les persones.

Aliança per la Solidaritat Aliança per la Solidaritat és una organització de la societat civil, nascuda fa més de 30 anys, que canalitza l’esforç i el suport de més de 40.000 persones entre socis i sòcies, voluntaris i voluntàries, simpatitzants i treballadors en la lluita contra les desigualtats i en la protecció dels Drets Humans a Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i Europa.

Aquesta exposició forma part de PhotOn 2019, Festival Internacional de Fotoperiodisme i Fotografia Documental, que se celebra del 7 a l’11 de maig a diversos espais de la ciutat de València. Nascut en 2011, de la mà de l’associació Documenta, el festival té l’objectiu d’apropar el fotoperiodisme a la societat i atorgar-li el protagonisme que es mereix, tot apostant pel fotoperiodisme com a forma de comunicació i com a eina indispensable per al canvi social.

maig 07 2019

Detalls

Inici: 07/05/2019 | | 00:00
Fi: 31/05/2019 | | 00:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’exposicions