Mostra Viva 2022. Exposició «Entre llotges i galliners», d’Antonio Camaró

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Mostra Viva 2022. Exposició «Entre llotges i galliners», d’Antonio Camaró

Mostra Viva del Mediterrani 2022
Exposicions

Inauguració: dissabte 1 d’octubre a les 19.00h

Antonio Camaró va ser nomenat per la UNESCO com el pintor de la Concòrdia i la Pau entre les diferents civilitzacions i cultures com a conseqüència de la seua compromesa trajectòria social i humana. Ha exposat a nombrosos museus i galeries de tot el món. La seua obra representa fidelment els valors de diversitat, respecte mutu i mediterraneïtat.
Antonio Camaró és l’autor del cartell de la X edició de Mostra Viva del Mediterrani.

 

 

“Entre llotges i galliners”

Les vivències són el que dona valor a la vida, ja que el sentit de la vida és aquest: viure. Donar importància a gaudir del camí recorregut, al dia a dia, als petits detalls, i a tot el procés d’aprenentatge, més que a assolir la meta desitjada. “Entre llotges i galliners» és una obra que ens representa la necessitat de viure una vida plena, donant-li importància i valor a tot allò que ens fa feliços.

“Entre llotges i galliners” és una exposició conformada per dotze quadres que tenen en comú la importància de viure la vida somiada, amb els nostres anhels personals, que provinguen de l’amor i no de la por. Tots aquells desitjos idealitzats, que d’acomplir-se omplen la nostra existència i, de no aconseguir-se, que puguem reconduir-los cap a altres horitzons.

El creador d’aquesta obra ens diu: “El tramoista crea amb la seua llanterna màgica mons de bambolines on apareixes tu, el meu somni i el meu gran amor”, fent-nos referència a aquest món que il·luminem amb la nostra llum pròpia, i en aquesta claredat podem albirar els nostres somnis i amors, podem somiar desperts i viure somiant. Els quadres d’aquesta exposició són moments de la vida diària, tots aquells instants de la vida que mai no tornaran, i per això s’han de viure en plenitud, perquè en recordar-los tinga lloc la màgia de poder sentir-los novament, de poder somiar amb el que hem viscut.

“Entre llotges i galliners” ens representa la importància de la nostra vida, els nostres somnis i els nostres amors… Viure amb les nostres passions, amb els nostres dubtes, amb la trobada entre amics, amb persones d’altres cultures però amb les que compartim els mateixos sentiments, amb persones amb qui puguem parlar i debatre els somnis per intentar tornar el món aun lloc millor, aconseguint viure la vida somiada, seguint la invitació que ens fa Antonio Camaró “fem d’aquest món un circ blau de rojos cadmi i negres mart ”. Viure la vida amb colors vius, amb un cant alegre, amb rima, amb poesia.

 

 

A la vida ens trobem de vegades entre llotges, d’altres en galliners i d’altres sense saber on som, però tots anhelant i esperant que els nostres somnis es convertesquen en realitat, que ens porten a la vida que volem viure avui i demà, que ens facen emocionar-nos, i bategar més fort el cor. Somiem viure en un altre món, un de diferent, un de fictici, un de somiat però real, i millor que en el que ens trobem.

Amb aquesta selecció de quadres es vol transmetre que viure intensament d’acord amb els nostres principis ètics és el somni de qualsevol ésser humà i que, per això, la vida ha de ser plena, lliure i digna, per a qualsevol persona.

La vida no és tenir, és viure i agrair per tot allò que es té, per sentir, per gaudir de cada instant, per viure allò real, per recordar allò viscut, i per somiar allò que vindrà. “Entre llotges i galliners” se centra en destacar la importància del valor de les persones, dels moments, del recorregut, de l’aprenentatge del viatge, de la trobada amb un mateix i amb l’altre, de somiar amb una vida plena, de saber viure, perquè morir ja ho sap tothom, fins i tot molts dels que diuen estar vius.

Comissari: Pedro Adalid


Organitzat per Mostra Viva del Mediterrani amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

octubre 01 2022

Detalls

Inici: 01/10/2022 | | 19:00
Fi: 28/10/2022 | | 19:00
Activitat categories: ,

Recinte

Sala d’exposicions

AMB EL SUPORT DE