IV Jornades AVVAC

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

IV Jornades AVVAC

–11.30h
PRESENTACIÓ DE LES JORNADES

 

–12.00h a 13.30h

TAULA RODONA “L’ESTATUT DE L’ARTISTA”

EDUARDO MAURA
Professor d’Estètica en la Facultat de Filosofia de la UCM. Diputat per Bizkaia en el Congrés entre 2015 i 2019, ha sigut responsable estatal de Cultura en Podemos i impulsor de la subcomissió de Cultura del Congrés dels Diputats que va aprovar les 76 recomanacions per a l’elaboració de l’Estatut de l’Artista.

BELÉN ALVAREZ
Especialista de l’equip de professionals que ha elaborat el document final amb propostes per a l’Estatut de l’Artista Visual, que recullen la problemàtica concreta de les i els artistes visuals, en coordinació amb la Comissió de l’Estatut de l’Artistes de la UNIÓ AC del qual forma part AVVAC.

Coordinaa: Emilio Gallego, AVVAC.

 

–17.30h a 18.30h

PRESENTACIÓ: LLIBRE D’INVESTIGACIÓ I RESULTATS SOBRE LA INVERSIÓ DIRECTA EN ARTISTES PER PART DE LES INSTITUCIONS VALENCIANES.
PROBLEMÀTIQUES, INCERTESSES DES D’ALLÒ INADVERTIT A LES ARTS VISUALS

ELENA LUNA
Graduada en Sociologia a la Universitat de València 2017-2021. Gràcies a la mediació de la Universitat de València, cursa les pràctiques curriculars a AVVAC començant així un projecte de recerca al món de les arts visuals al País Valencià.

 

–19.00h a 19.45h

CONFERÈNCIA/PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “ALTERNATIVAS. POLÍTICAS DE LO INDEPENDIENTE EN LAS ARTES VISUALES”.

NEKANE ARANBURU: APROXIMACIÓ A LA METODOLOGIA DE “ALTERNATIVES”: MOSTREJOS, ARXIUS I ORALITAT PER UNES PRÀCTIQUES MES HORITZONTALS.
Nekane Aranburu és historiadora de l’art i gestora cultural. Ha participat en el desenvolupament de les associacions professionals espanyoles des dels seus orígens alternant la seua labor de direcció d’institucions públiques (directora d’Espai Ciutat i Es Baluard) i el treball amb les bases mateixes de la creació sempre des de la independència.

 

–19,45h a 20.30h

MARTÍ MANEM
Martí Manem és comissari i crític. Ha comissariat exposicions en Aara (Bangkok), Ca2m (Madrid), Fabra i Coats (Barcelona) i la seua pròpia habitació (Salahab, Barcelona), entre altres. Comissari del pavelló d’Espanya en la Biennal de Venècia 2015 i de la biennal Momentum a Noruega (2019). Ha sigut docent en diferents estudis curatorials com Curatorlab (Estocolm) i la Universitat Torcuato di Tella (Buenos Aires). És director de Index Foundation a Estocolm.

Coordinen: Alfonso Legaz i Rafael Tormo. AVVAC.


Les IV Jornades AVVAC tenen lloc a l’Octubre CCC del 2 al 4 de desembre de 2021, organitzades per l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, amb la col·laboració de l’Octubre CCC.
Més informació a info@avvac.net

desembre 02 2021

Detalls

Data: 02/12/2021
Hora 11:30 - 21:00
Activitat categories:

Recinte

Terrat

Per assistir a les jornades cal inscriure's a través d'aquest formulari

AMB EL SUPORT DE