FCCC 2020: Sessió Dret a l’Aigua

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

FCCC 2020: Sessió Dret a l’Aigua

Col·loqui posterior amb Elisa Valía i Francesc La Roca.

SECCIÓ PANORAMA

Contracorrent, de Mario Pons Múria (60’)
Què tenen en comú un pescador del Delta de l’Ebre, una camperola de Múrcia, un periodista de Madrid, la ministra de Medi Ambient, un agricultor de la Manxa, un jove reclòs a la presó d’Iruña, el cap dels serveis jurídics d’Iberdrola i una anciana del Pirineu aragonès?
Contracorrent aporta llum a l’obscur rerefons de la guerra de l’aigua a l’Estat espanyol, una lluita de dura dècades i que ha mantingut enfrontats el nord amb el sud de la península, ha destapat corrupteles polítiques i ha suposat la pèrdua de la llar de milers de persones. Serà la mercantilització de l’aigua el motiu de les guerres del segle XXI?
Aquesta obra ha estat perseguida per l’Estat fins aconseguir-ne la seua censura a les televisions públiques. Mai no s’ha emès ni reconegut.

 

22nd of April, de Cesare Maglioni (3’)
Un curt fet durant el confinament amb imatges d’arxiu.
La COVID-19 està afectant el planeta sencer, matant milers de persones, canviant la forma en què veiem el món i forçant les nostres societats a repensar en profunditat els seus hàbits. Un hàbit a millorar sobre la resta per a ser capaços de guanyar la lluita contra el nostre enemic comú és …netejar-nos les mans. Però què passa amb aquells llocs on l’aigua fresca no està establerta com una comoditat i un dret essencial?

 

Activitat inclosa en el VIé Festival de Cinema Ciutadà Compromès organitzat per ACICOM amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià

novembre 16 2020

Detalls

Data: 16/11/2020
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes