Les arts visuals són tot un món que queda desatès des de les administracions públiques. La manca d’ajuts a aquest sector cultural posa de manifest les inquietuds dels mateixos agents socials que interactuen dins d’aquest camp de l’art visual. El principal objectiu d’estudi és la figura de l’artista visual al territori valencià. Aquest està submergit en el seu propi camp de treball envoltat de constants obstacles i dificultats que posen en perill la seua activitat laboral.
La incertesa conviu diàriament amb l’artista visual, que es mou dins de la precarietat laboral, sense tenir una base protectora que l’ajude com a mínim a poder sobreviure gràcies a la seua faena. A partir d’aquí i del malestar latent que es podia percebre des de les arts visuals pel que fa a la situació de precarietat ens va fer començar a plantejar aquest estudi.
L’objectiu principal és plasmar la realitat en dades objectives i demostrables i, per això, es pretén donar una visió econòmica dels pressupostos, despeses i inversions en art visual al territori valencià de les diferents institucions, tant governamentals com artístiques. La hipòtesi és que aquest malestar palpable de tots els agents del camp de l’art visual és real i, per tant, les dades aportaran que sí que hi ha deixadesa econòmica per part de totes les institucions amb les arts visuals. La finalitat és conèixer veritablement la situació de l’art visual valencià de manera completament objectiva.
—
Textos i investigació: Elena Luna
Coordinació del projecte: Associació d’Artistes Visuals AVVAC
Muntatge de l’exposició: Scomunicativa
Vídeos: Marc Martínez
Disseny dels panells: Alba González