El quinto jinete, de Rosana Pastor i Enrique Viciano

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

El quinto jinete, de Rosana Pastor i Enrique Viciano

Després de la projecció col·loqui amb la directora

Vicente Blasco Ibáñez escriu la novel·la Los cuatro jinetes del apocalipsis entre la tardor del 1915 i la primavera del 1916, quan les tropes aliades defensaven al front del Marne l’assetjament de l’imperi alemany en plena Primera Guerra Mundial. Mentre escoltem Blasco Ibáñez, al seu estudi de París, com va escrivint els articles periodístics a favor dels aliats, el seu estat d’ànim, les disputes amb el seu editor, la visita que el president de la República Francesa li facilita al capdavant del Marne i a Reims, la persecució que pateix per les seues idees, i com va orquestrant l’escriptura de la novel·la.
Una realitzadora de televisió s’ha proposat de desfer el nus d’opinions, documents i imatges que envolten l’escriptor de cara a un encàrrec per a la commemoració del començament de la I Guerra Mundial. Per això, s’ha de documentar, investigar els orígens i l’abast de la novel·la, fer entrevistes a estudiosos de l’obra de Blasco Ibáñez i a especialistes en la gran guerra mundial.

Direcció i guió: Rosana Pastor i Enrique Viciano
Muntatge: Alejandro Pastor i Ernest Blasi
Música: Luis Ivars
Repartiment: Juli Mira (Vicente Blasco Ibáñez), Mireia Pérez (Realizadora)
Espanya (2014)
Durada: 58’

 

 

Rosana Pastor és actriu i directora. Guanyadora d’un Goya com a Millor Actriu Revelació per Terra i llibertat (Ken Loach, 1995), ha estat nominada dues vegades més al Goya com a actriu de repartiment per Juana la Loca i La conjura del Escorial. Amb una dilatada trajectòria com a actriu de teatre, televisió i cinema, i a banda de participat en més de cinquanta pel·lícules i diferents produccions audiovisuals i sèries de televisió, el 2014 debuta darrere de la càmera en la codirecció del documental El quinto jinete.
Compagina la interpretació i la direcció i el maig del 2022 presenta el seu segon treball com a directora -ja en solitari-, el documental Francisco Brines. Los signos desvelados.


D’actriu a directora és un cicle de cinema organitzat per la Biennal Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

maig 24 2022

Detalls

Data: 24/05/2022
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

AMB EL SUPORT DE