El quinto jinete, de Rosana Pastor i Enrique Viciano

Loading Activitats

El quinto jinete, de Rosana Pastor i Enrique Viciano

Després de la projecció col·loqui amb la directora

Vicente Blasco Ibáñez escriu la novel·la Los cuatro jinetes del apocalipsis entre la tardor del 1915 i la primavera del 1916, quan les tropes aliades defensaven al front del Marne l’assetjament de l’imperi alemany en plena Primera Guerra Mundial. Mentre escoltem Blasco Ibáñez, al seu estudi de París, com va escrivint els articles periodístics a favor dels aliats, el seu estat d’ànim, les disputes amb el seu editor, la visita que el president de la República Francesa li facilita al capdavant del Marne i a Reims, la persecució que pateix per les seues idees, i com va orquestrant l’escriptura de la novel·la.
Una realitzadora de televisió s’ha proposat de desfer el nus d’opinions, documents i imatges que envolten l’escriptor de cara a un encàrrec per a la commemoració del començament de la I Guerra Mundial. Per això, s’ha de documentar, investigar els orígens i l’abast de la novel·la, fer entrevistes a estudiosos de l’obra de Blasco Ibáñez i a especialistes en la gran guerra mundial.

Direcció i guió: Rosana Pastor i Enrique Viciano
Muntatge: Alejandro Pastor i Ernest Blasi
Música: Luis Ivars
Repartiment: Juli Mira (Vicente Blasco Ibáñez), Mireia Pérez (Realizadora)
Espanya (2014)
Durada: 58’

 

 

Rosana Pastor és actiu, directora i política. Diputada i guanyadora d’un Goya com a Millor Actriu Revelació per la reivindicativa Tierra y libertad (Ken Loach, 1995), ha estat nominada també al Goya per actriu de repartiment en diverses ocasions: Juana la Loca i La conjura del Escorial. Després de participar en nombroses pel·lícules i sèries i de treballar en el teatre, va debutar com a directora amb El quinto jinete.


D’actriu a directora és un cicle de cinema organitzat per la Biennal Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

maig 24 2022

Detalls

Data: 24 maig
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes