Dialektik: «Estrats del temps» amb Nikolaienko + Mecánica Clásica

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Dialektik: «Estrats del temps» amb Nikolaienko + Mecánica Clásica

Nikolaienko: Meta release day
Mecánica Clásica (València): premiere

Dmytro Nikolaienko és un artista sonor ucraïnès que viu actualment a Àmsterdam. Nikolaienko treballa principalment amb material musical obsolet, que utilitza per a produir cintes i loops de casset com a material base per als seus collages sonors, com en el seu recent àlbum Rings (2021), publicat en el segell Faitiche de Jan Jelinek, o Nostalgia por Mesozoica (2022), un artefacte irònic construït al voltant de l’exòtica i la space-age. Nikolaienko encaixa plenament, tant pel que fa a qüestions musicals com tecnològiques, amb l’afirmació que va fer Simon Reynolds sobre que cada país té la seua pròpia ‘hautology.

Al mateix temps, Dmytro Nikolaienko també és fundador de Muscut (2012, Kíev), un segell centrat en artistes moderns d’avantguarda d’Europa de l’Est (Chillera, Pavel Milyakov, Mlin Patz, Bryozone, Indirect, etc.) i també fundador de Shukai, un segell d’arxiu centrat a tornar a la vida les cintes perdudes dels artistes infravalorats i perseguits per la censura del període soviètic (Valentina Goncharova, Volodymyr Bystriakov, Shapoval Sextet, etc.).

Nikolaienko presentarà a la sessió Dialektik, el mateix dia de la seua publicació, el seu darrer treball Meta: «És un àlbum on m’he limitat a utilitzar només dos instruments: un metal·lòfon i una gravadora de quatre pistes. Les exploracions del metal·lòfon i els sons de les cintes es deconstrueixen i es reintegren en pistes amb bucles de casset. Aquest llançament forma part de la serie d’enguany del segell Muscut, dedicada no a l’electrònica sinó a la música electroacústica centrada en l’enregistrament i la producció analògics».

 

 

La banda kosmische valenciana Mecánica Clásica estrenarà obres d’un àlbum encara en construcció. La seua música renova les extenses topografies obertes per pioners com ara Craig Leon, Jon Hassell, Marc Barreca o Clúster. El projecte s’expandeix sobre aquestes influències, endinsant-se en un món sonor hipnòtic i lluent que troba punts en comú amb artistes com O Yuki Conjugate, Bitchin Baixes, K. Leimer o Kreidler.


El cicle “Estrats del temps” està organitzat per Dialektik amb la col·laboració del festival Volumens i de l’Octubre CCC.

juny 21 2024

Detalls

Data: 21 juny
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

Horari

  • 18.30h: obertura de portes
  • 19.00h: Nikolaienko
  • 20.00h: Mecánica Clásica
  •  

Entrades a taquilla: 15 €

Per a reservar entrades (15 €), escriu a [email protected]

S’accepten pagaments a taquilla en efectiu o Bizum.

AMB EL SUPORT DE