Dialektik: «Estrats del temps» amb Felisha Ledesma + cosmic lithium presenta Empty Loops

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Dialektik: «Estrats del temps» amb Felisha Ledesma + cosmic lithium presenta Empty Loops

Felisha Ledesma és una artista sonora, compositora, curadora i desenvolupadora d’instruments de maquinari i programari resident a Malmö (Suècia). L’obra de Ledesma està impregnada d’una paleta especialment càlida i orgànica, on cada moment es converteix lentament en una experiència sonora íntima. Les inspiracions quotidianes es destil·len en records sonors que conviden a una escolta meditativa i profunda.

Les seues composicions, editades a Ecstatic, enmossed x physic liberation, Doyenne o Paralaxe Editions, poden incloure’s en el conjunt conegut com a diaristic ambient: una categoria de límits difusos, les característiques notòries dels quals són la presència d’enregistraments de camp i sons ASMR —o exploracions de l’Auto-Tune- i una atmosfera íntima, profunda o fràgil, reflex de les patologies i els estats anímics produïts per la hiperacceleració de l’etapa actual del capitalisme tardà, alhora que funciona com un antídot contra la mutació digital, proposant al seu lloc un retorn a la valoració de l’ambigüitat, estranya a la freda lògica del codi i a la reivindicació de l’escolta com a instrument de coneixement. Felisha Ledesma és una akroatiker, neologisme derivat d’akroasi, un terme utilitzat a la pedagogia de l’antiga Grècia per a identificar l’aprenentatge a través de l’escolta, en oposició a la visió (aisthesis).

Abans de les seues actuacions a INA GRM (París) o Cafe Oto (Londres), Ledesma realitzarà a l’Octubre CCC un directe amb la darrera actualització de Tela, programari desenvolupat per Fors, el projecte de tecnologia musical que va cofundar juntament amb Ess Mattisson.

cosmic lithium, compositor i musicòleg madrileny, presenta, per encàrrec de Dialektik, l’obra Empty Loops. Si Felisha Ledesma utilitza, sobre un fons drone, els enregistraments de camp com a material d’obertura de l’escolta, cosmic lithium fa allò anàleg a través del glitch. cosmic lithium treballa amb loops, molts loops, que fragmenta i esquartera per construir collages, impedint la iteració d’interpretacions idèntiques, un mètode que assenyala la unicitat dels esdeveniments històrics i la importància de la música en directe, experimentada a cada instant, observant (escoltant) el més petit i detallat. Però cosmic lithium no només il·lustra a través del collage el procés que connecta el pessimisme (destrucció, fragmentació, desnaturalització) amb l’esperança (reconstrucció, renaturalització, coherència), sinó que se serveix dels paràmetres clàssics de la melodia i l’harmonia: riquesa i contrast harmònic, elaboració de plans tonals més o menys complexos, integritat i desenvolupament motívic, direccionalitat macroformal, tot per sobre de l’avui habitual èmfasi en el timbre per sobre de qualsevol altre paràmetre compositiu.

 


El cicle “Estrats del temps” està organitzat per Dialektik amb la col·laboració del festival Volumens i de l’Octubre CCC.

maig 24 2024

Detalls

Data: 24 maig
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

Horari

  • 18:45h: obertura de portes
  • 19:15h: cosmic lithium
  • 20:00h: Felisha Ledesma
  •  

Entrades a taquilla: 12 €

Per a reservar entrades (12 €), escriu al compte de correu electrònic [email protected]

S’accepten pagaments a taquilla en efectiu o Bizum.

AMB EL SUPORT DE