Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d’una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.
Edició Girls4STEM #DonaiCiència
El programa de ponències és el següent:
—Xaro Benavent (Enginyera informàtica / Universitat de València)
Bytes i píxels desafiant la interpretació humana
El processament d’imatge està present al nostre dia a dia. Si volem comprar una jaqueta que vegem a una foto, identificar la malaltia d’una planta, seleccionar totes les fotos d’una mateixa persona, utilitzarem tècniques d’intel·ligència artificial i processament d’imatge. En aquesta xerrada parlaré de com convertir una foto en dades, i com estes dades són usades pels algorismes intel·ligents per a donar-nos respostes, i com interpretar la bretxa semàntica de les dades.
—Inés Sofía Clemente (Màrqueting & comunicació / Cocircular)
Data per acabar amb els abocadors
La ponència versarà sobre com és possible aplicar la tecnologia per a implantar la circularitat a la gestió dels residus de la construcció i demolició, i contribuir així al desenvolupament de l’economia circular i com les dades ens ajuden per aconseguir el propòsit de dir #AdéuAbocadors.
—Aida Vicaíno (Politòloga / Estudi Mirador)
Quantificar l’intangible? El projecte “València Immaterial”
Presentem el nu datafòric de ‘València Immaterial’, una plataforma en línia que ens aproxima al patrimoni intangible de la ciutat de València des de l’òptica dels béns comuns i que ens porta a reflexionar sobre el sentit de la vida de les dades i les tensions entre allò quantitatiu i allò qualitatiu.
—Lucía Hipólito (Neurocientífica / Universitat de València)
De rates i ratos en estadístiques
En la recerca preclínica, és a dir en animals d’investigació, una de les premisses és tractar de reduir al màxim el nombre d’individus utilitzat, la qual cosa pot xocar en els cas de voler incloure la variable sexe. Parlarem de disseny d’experiments preclínics, de les implicacions ètiques i de com no oblidar-nos d’incloure la variable sexe. Mostrarem dades d’estudis preclínics que ens mostraran com el disseny pot amagar efectes dependents del sexe.
—
Ho organitzen el col·lectiu Databeers VLC, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València. Amb la col·laboració de Girls4STEM.