Curs de literatura comparada: «Memòria de dona», impartit per Lourdes Toledo

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Curs de literatura comparada: «Memòria de dona», impartit per Lourdes Toledo

Aquest curs de literatura comparada presenta una selecció personal de lectures relacionades entre sí. Són llibres escrits per autores de la literatura contemporània universal, escrits en diferents realitats i contextos històrics i personals ben diversos, però que convergeixen en alguns temes i aspectes i estableixen un diàleg entre ells.
El curs constarà de sis sessions de dues hores dedicades a reflexionar sobre la literatura testimonial i autobiogràfica d’autora, propera en alguns casos a l’auto ficció, a partir d’una selecció d’obres i propostes literàries d’autores diverses.

Algunes de les autores que es tractaran en el curs són Gertrude Stein, Natalia Ginzburg, Katherine Mansfield, Vivian Gornick, Maria Campbell, Marguerite Duras, Rebecca Solnit, Joan Didion, Tara Westover, Annie Dillard, Jeanette Winterson, Joy Harjo, Mireille Gansel, Aurora Bertrana, Teresa Pàmies, Maya Angelou, Jamaica Kincaid i Deborah Levy, entre altres.

 

 

Lourdes Toledo (València, 1970) és periodista, mestra i escriptora. Ha treballat com a periodista en diversos mitjans de comunicació. Compta també amb una prolongada trajectòria en l’ensenyament, tant de persones adultes com en altres nivells.
Entre d’altres és autora dels llibres Amèrica endins (Bromera, 2019), La inquietud, dietari 2017-2019 (Pagès, 2021), i de la traducció d’Una dona valenta. Crazy Brave, de Joy Harjo (Lletra Impresa, 2021). És autora també de Contra tot pronòstic. Una cultura en construcció (Afers, 2022), i de Lluny d’Amèrica, (Edicions d’El Bullent, 2022).


Característiques del curs: 6 sessions tots els dimarts del 16 de gener al 20 de febrer de 2024 (16, 23 i 30 de gener i 6, 13 i 20 de febrer).
Horari de les sessions: de 18.30h a 20.30h.

Import del curs:
–Públic general: 50€
–Socis d’Acció Cultural del País Valencià: 45€
El curs es farà a partir d’un mínim de deu alumnes.

Detalls

Data: 16 gener
Hora 18:30
Activitat categories: ,

Recinte

Àtic

AMB EL SUPORT DE