Conversa amb Martí Domínguez sobre el seu llibre Del natural

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Conversa amb Martí Domínguez sobre el seu llibre Del natural

Premi Bones Lletres d’assaig humanístic 2023.

Amb l’autor acompanyat per Pilar Alfonso Escuder, professora de cultura audiovisual, i Albert Ferrer Orts, professor d’història de l’art de la Universitat de València.

Martí Domínguez porta a terme en Del natural un ample recorregut per la història de la pintura tenint com a principal fil conductor la percepció de la natura. Des de la representació d’un corder per part de Giotto fins a les dones de Gauguin pintades a la Polinèsia, passant pel renaixement italià i flamenc i pels pintors romàntics i impressionistes, l’autor reflexiona sobre com la natura ha estat en cada cas interpretada i pintada, incloent-hi dins d’ella l’estudi del paisatge i de la mateixa naturalesa humana. D’aquesta manera, Del natural és un assaig que, des d’aquesta òptica naturalística, descobreix als lectors noves i sorprenents lectures de les obres d’art, tot això ben amanit per una prosa rica i especiosa, que es recrea en la vida dels pintors i en les seues principals creacions.

(Edicions 62)


L’Espai Ciència de l’Octubre CCC és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, la Unitat de Cultura Científica i Innovació / Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Centre Superior d’Investigacions Científiques, la llibreria Fan Set i la revista Mètode.

desembre 13 2023

Detalls

Data: 13/12/2023
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Hall

AMB EL SUPORT DE