Conversa amb Anabel Forte: «La cultura estadística: què és i per a què serveix?»

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Conversa amb Anabel Forte: «La cultura estadística: què és i per a què serveix?»

Conversa amb motiu de la presentació del seu llibre ¿Cómo sobrevivir a la incertidumbre? (Next Door Publishers).

Amb l’autora acompanyada per Reis Juan, periodista.

Anabel Forte és professora del Departament d’Estadística de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València. A banda de la seua labor pedagògica es dedica a la investigació de l’estadística aplicada a diversos camps (salut, economia, biologia, etc.) i també a la divulgació científica, especialment a través del seu blog BayesAna i de diversos programes de ràdio i publicacions.

En el llibre que presenta, i de la mà d´una família comuna, es dedica a fer-nos conèixer l’estadística fent unes pinzellades sobre la seua història i els seus personatges més rellevants; intuint com aquesta disciplina està darrere de molts dels avanços científics actuals; i intentant comprendre com s’incorpora a un estudi científic i com ens permet modelitzar i entendre la realitat. En un món cada cop més digital i dominat pel big data, la cultura estadística és indispensable.

 


L’Espai Ciència de l’Octubre CCC és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, la Unitat de Cultura Científica i Innovació / Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Centre Superior d’Investigacions Científiques, la llibreria Fan Set i la revista Mètode.

març 21 2023

Detalls

Data: 21/03/2023
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Aula 1

AMB EL SUPORT DE