Conferència-presentació del llibre: Rafael Pérez Contel. La pasión por la enseñanza del arte, d’Alejandro Macharowski

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Conferència-presentació del llibre: Rafael Pérez Contel. La pasión por la enseñanza del arte, d’Alejandro Macharowski

Ponent: Alejandro Macharowski, doctor en Didàctiques Específiques per la Universitat de València i autor del llibre.
Presenta: Antonio Soto, Director de la Carrera d’Art i Disseny de l’Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) de València.
Modera: Josep Lluís Galiana, músic, escriptor i director d’EdictOràlia.

 

 

El llibre descriu la història de vida de Pérez Contel (1909-1990), així com les seues facetes com artista, intel·lectual, professor de dibuix, dissenyador gràfic, col·leccionista i editor. Sobre tots aquests assumptes es desenvoluparà l’exili interior d’aquest artista que, en mig de tantes limitacions, es va obstinar en defensar els valors educatius republicans, pensament del qual resulta necessari per a apropar-nos a la història de l’educació artística i del passat d’una Espanya encara per descobrir.

 

Alejandro Macharowski (Buenos Aires, 1961) és doctor en Didàctiques Específiques amb menció cum laude per la Universitat de València. Entre 2010 i 2020 va exercir com a professor en l’Escola Superior d’Art i Tecnologia (ESAT) de València.. Integrant del Grup CREARI de Recerca en Pedagogies Culturals, del comité editorial internacional de les revistes científiques Educación Artística: Revista de Investigación (EARI) que edita l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives, i d’ArtsEduca. Revista Electrónica de Educación en las Artes, com a membre del consell de redacció. Forma part de la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Educadors en Museus (AVALEM). Actualment està treballant en el seu segon llibre, així com en diversos projectes educatius, editorials i d’investigació.

novembre 25 2021

Detalls

Data: 25/11/2021
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Aula 1

AMB EL SUPORT DE