Cinema: Spanton vs the french police, d’Ovidie

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Cinema: Spanton vs the french police, d’Ovidie

Debat posterior online amb la directora (per confirmar) i amb Julia Araújo Mendes, doctora en Estudis de Gènere d’ALIA – Associació per la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes.

El 2014, la turista canadenca Emily Spanton entra a un bar a París i coneix un grup d’homes que resulten ser policies francesos. Després de diverses copes, la conviden a la seua oficina. El que passa després és objecte de controvèrsia: Emily denunciarà els policies per violació, però ells neguen totes les acusacions. El llarg procés és intensament cobert pels mitjans de comunicació francesos. La pel·lícula reconstrueix el cas, mitjançant dramatitzacions del que va passar aquell vespre, la intervenció de la víctima i les declaracions de diferents professionals de l’àmbit judicial.

 

 

Direcció: Ovidie
Documental
França, 2022
Durada: 62’

 

 

Ovidie és autora i documentalista especialitzada en cossos, feminismes i sexualitats. Després de ser activista durant la seua adolescència i estudiant de filosofia, troba inspiració en el moviment anomenat “pro-feminisme sexual” i tria a finals dels 90 crear un concepte de pornografia per a dones i realitza una vintena de ficcions per a Canal+. També és doctoranda en Literatura i ensenya escriptura documental a la Universitat de Llemotges.


Dóna’m drets és un cicle de documentals dirigits per dones i de temàtiques urgents sobre els drets humans. Cada projecció inclou un debat. Organitzat per la Biennal Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

setembre 25 2023

Detalls

Data: 25/09/2023
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

AMB EL SUPORT DE