Cinema: Resistencia trans, de Claudia Reig

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Cinema: Resistencia trans, de Claudia Reig

Debat posterior amb la directora acompanyada per Àlec Casanova (protagonista i expresident de Lambda) i la protagonista Carmen Fernández.

Gloria i Carmen són dones amb biografies molt diferents però marcades per una mateixa lluita. Gloria ha passat més de quaranta anys amagant la seua identitat, arribant a l’extrem d’allistar-se a l’exèrcit a la recerca d’un entorn “viril”. Ara quan comença la transició li costa enfrontar-se a la seua família i a la societat, a més amb una situació econòmica precària i amb dificultats per a trobar faena. Carmen, en canvi, va decidir expressar-se com a dona des de ben jove i assumir la duresa de la vida que aquesta decisió comportava. I s’ha proposat de reivindicar la memòria de les trans represaliades al llarg de la història a través d’una obra de teatre. El documental també dóna veu a altres persones implicades en la lluita pels drets trans, incloent-hi una jove generació que s’expressa amb llibertat a través de les xarxes socials, en una societat que es comença a conscienciar. Aquí hi ha la resistència trans

 

 

Direcció: Claudia Reig
Documental
Espanya, 2019
Durada: 73’

 

 

Claudia Reig Valera (València, 1990) és va graduar en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València el 2012. Resistencia trans és el tercer documental que dirigeix, després de Que tiemble el camino (2016) i En la brecha (2018). També va ser part, com a càmera i editora, de l’equip del documental sobre l’accident de metro de València, La estrategia del silencio.


Dóna’m drets és un cicle de documentals dirigits per dones i de temàtiques urgents sobre els drets humans. Cada projecció inclou un debat. Organitzat per la Biennal Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

novembre 22 2022

Detalls

Data: 22/11/2022
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

AMB EL SUPORT DE