Cinema: Norte salvaje, de Paula Iglesias, Marta Gómez i Ana Serna

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Cinema: Norte salvaje, de Paula Iglesias, Marta Gómez i Ana Serna

«Norte salvaje» posa en diàleg el trànsit de milers de persones cap a dues de les fronteres més convulses; la que separa Mèxic dels EUA i la que hi ha entre Espanya i la resta d’Europa. La cruesa de les violències als trànsits es contraposa amb la bellesa del paratge a través d’un relat carregat de simbolisme. Per entendre per què fuig la gent ens hauríem de fer moltes preguntes. I potser no ens agraden les respostes que escoltarem. Al llarg dels continents, les persones fugen cap a un Nord Salvatge on la desigualtat continua arrelant i els murs creixent. De vegades, tornar la mirada enrere pot ajudar-nos a empatitzar amb migracions presents ia qüestionar-nos com estem acollint, perquè… què és més salvatge? Una persona intentant creuar una frontera o la pròpia frontera?

Debat posterior online amb membres de l’associació Zehar-Errefuxiatuekin.

 

 

Direcció: Paula Iglesias, Marta Gómez i Ana Serna
Documental
Espanya, 2021
Durada: 90’

 

 

Paula Iglesias és periodista, directora i editora. Des de la seua productora Al Borde Films aposten per la codirecció documental amb projectes de tall social com «Sólo son peces» (17′, 2019), un relat sobre una piscifactoria al mig del desert del Sàhara, que va arribar a ser nominada als premis Goya i guardonada amb el Gran Premi del Cinema Espanyol de Zinebi. Amb «Lanbroa» (17′, 2021) i «Hondarrak» (15′, 2022) s’introdueixen en la no ficció mentre que a «Norte salvaje» (90, 2021) entrellacen relat social amb poesia visual i amb «www.Fabricando mujeres» exploren al documental interactiu. Crisi de cures, migracions o refugi són alguns dels temes amb què han aconseguit seleccions a festivals de tall nacional i internacional com HotDocs, FipaDoc, Seminci o MiradasDoc.

Marta Gómez és guionista, directora, productora i assessora de guions. Des del 2008 és membre del comitè de selecció de la residència de guió Plume & Pellicule (Suïssa), on acompanya en tot el procés des de l’escriptura fins a la pantalla, projectes com «Una madre» i «Vestido de novia», entre d’altres. Ha escrit ficció per a cinema i televisió i ha col·laborat a les àrees de guió i producció de projectes a Espanya, Austràlia, Centreamèrica i França. Ha treballat com a jurat i assessora de Proimagenes Colombia i ha estat docent del Mestratge en Escriptura Creativa de la Universitat Nacional de Bogotà. A principis de 2020 s’incorpora a Al Borde Films, on va coescriure i codirigir amb Paula Iglesias els dos llargmetratges «Fabricando mujeres 2.0» i «Norte salvaje» i el curtmetratge «Hondarrak».

Ana Serna és productora, guionista i directora. S’endinsa al món de la publicitat i el cinema, especialitzant-se en l’àrea de producció i direcció amb productores com Morituri, Basque Films, MOD i Irusoin entre d’altres. En aquest període és ajudant de producció en pel·lícules com «Un otoño sin Berlin» de Lara izagirre, o «El doble más 15» de Mikel Rueda. En paral·lel a la producció cinematogràfica i publicitària, decideix llançar-se a l’emprenedoria, creant el 2012 la productora cultural Histeria Kolektiboa i el 2015 Al Borde Films. Dins de la productora codirigeix documentals com «Norte salvaje», «Lanbroa», «Fabricando mujeres», «El aleteo de la mariposa» o «Sólo son peces».


Dóna’m drets és un cicle de documentals dirigits per dones i de temàtiques urgents sobre els drets humans. Cada projecció inclou un debat. Organitzat per la Biennal Dona i Cinema amb la col·laboració de l’Octubre CCC.

setembre 18 2023

Detalls

Data: 18/09/2023
Hora 19:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes

AMB EL SUPORT DE