Alcoi, 1873. La Revolució del Petroli

Loading Activitats
  • This activitat has passed.

Alcoi, 1873. La Revolució del Petroli

Aquest any es commemora el 150 aniversari d’una revolta de caire llibertari que ha estat catalogada pels historiadors com la insurrecció obrera més important del segle XIX al nostre país. Per això, des d’Alcoi, on van ocórrer els fets, un grapat de docents va crear el Col·lectiu #Revolta1873 amb la intenció de donar a conèixer els fets “lluny de mites i mentides”.

Amb aquesta premissa es presenta el curt documental que gràcies al micromecenatge va veure la llum a principi d’any. En paral·lel, des de l’IES públic Andreu Sempere d’Alcoi, l’alumnat del batxillerat artístic i de la formació professional bàsica d’arts gràfiques van preparar il·lustracions per alimentar l’audiovisual. Amb el temps aquestes imatges es van convertir en una exposició i en una publicació en valencià, castellà, anglès i francès per difondre l’esdeveniment.

Ara, de la mà del sindicat CGT arriben a la ciutat de València l’exposició, el curtmetratge i els membres del Col·lectiu per donar a conèixer el fets, l’experiència i els materials elaborats. A partir de les 19 hores oferirem la projecció que ha de donar lloc a un ric debat i a continuació inaugurarem l’exposició per parlar-ne amb més tranquil·litat, al temps que gaudirem d’una picaeta.

 


Organitzat pel sindicat CGT amb la col·laboració de La Teixidora i de l’Octubre CCC

octubre 20 2023

Detalls

Data: 20/10/2023
Hora 19:00
Activitat categories: ,

Recinte

Aula 1

AMB EL SUPORT DE