Advocate, de Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche

Loading Activitats

Advocate, de Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche

Cicle “Acció Documental +” organitzat per ACICOM i ACPV. DocsBarcelona / El documental del mes.


Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l’advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, es considera una ‘optimista dona enfadada’. Sense pels a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defeses de dos casos concrets, el d’Ahmad, un nen de 13 anys, acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià i el de Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades intentant canviar i fer entendre a l’opinió pública que l’estat d’ocupació i la repressió que pateixen els palestins per part del govern d’Israel, són també culpables d’aquesta violència.

Defensora dels drets humans, afirma que els israelians són còmplices i que no tenen cap dret a dir als palestins com han de lluitar… Una història indispensable on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: “Hauríeu d’intentar entendre’m, perquè sóc el futur”.

Direcció: Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche
Música: Robert Marcel Lepage
So: Yuval Bar-on, Rachel Leah Jones
Edició: Yaël Bitton
Coproducció: Close Up Films, Filmoption International, Home Made Docs
Israel, Canadà i Suïssa (2019)
V.O. en hebreu, àrab i anglès subtitulada en català
Durada: 108’

Sundance, EUA, 2019
Premi FPRSEI · Thessaloniki Documentary Festival, Grècia, 2019
Premi al millor documental · Cracòvia FF, Polònia, 2019
HotDocs, Canadà, 2019

febrer 17 2021

Detalls

Data: 17 febrer
Hora 18:00
Activitat categories:

Recinte

Sala d’actes