Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d’una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.
Edició especial sobre Sistemes Complexos Socio-Tecnològics organitzada conjuntament amb la xarxa d’excel·lència SocioComplex
El programa de ponències és el següent:
—José Manuel Galán (Enginyeria Industrial / Universidad de Burgos)
Ecosistemes comercials en el problema de localització minorista
El problema de la localització és la pedra angular de les decisions estratègiques en la gestió del comerç al detall. Aquesta decisió sol ser complexa i multidimensional. Un dels factors d’èxit més rellevants és ubicar-se en un ecosistema complementari de comerços detallistes a l’entorn, tant a zones planificades com no planificades. En aquesta presentació expliquem com formalitzar empíricament aquesta dimensió relacional entre els comerços per ubicar-se al lloc adequat.
—Rosa María Benito (Física / Universidad Politécnica de Madrid)
Mesurant les relacions d’amor-odi en processos electorals a través de Twitter
Descrivim com mesurar la polarització afectiva cap a candidats en processos electorals analitzant el contingut de missatges de Twitter. Com a cas d’estudi, presentem els resultats corresponents a la campanya electoral dels EUA de 2016 entre els candidats Hillary Clinton i Donald Trump.
—Daniel García-Costa (Enginyeria Multimèdia / Universitat de València)
Impacte de la COVID-19 en la productivitat científica
Analitzem a través de les dades de més de 10 milions de científics i científiques de 249 països diferents quins efectes ha tingut la pandèmia de COVID-19 sobre la productivitat d’aquestes persones i sobre el sistema de publicació científic.
—María T. Sanz (Matemàtiques / Universitat de València)
Com les polítiques familiars influeixen en el canvi de la piràmide poblacional
A través d’un model dinàmic demogràfic-matemàtic formulat estocàsticament, es tracta de determinar com les polítiques familiars centrades en la cura dels nens menors de tres anys afecten l’índex sintètic de fecunditat.
Prèvia musical sobre dades i màquines electròniques a càrrec de Chema 303.
—
Ho organitzen el col·lectiu Databeers VLC, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València. Amb la col·laboració de SocioComplex.