Databeers València (@databeersvlc) és una iniciativa per a comunicar i difondre els beneficis i avanços en el camp de la ciència de dades d’una manera relaxada i divertida, i amb una cervesa a la mà.
Edició Govern Obert
El programa de ponències és el següent:
—Ramon Ferri (Smart City València)
Història de dades a l’Ajuntament de València
La xerrada versarà sobre la creació de la plataforma urbana de dades de València, concepció, estructuració, eines, problemes trobats i experiència de aquest anys.
—María Rodríguez (Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València)
Repositori de dades estadístiques de la ciutat de València
L’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València, des de la seua creació el 1985, té com a principal objectiu la producció i difusió d’informació de caràcter estadístic d’àmbit municipal, seguint els estàndards de qualitat de l’estadística oficial i vetllant pel compliment de la protecció de dades i el secret estadístic.
—Jordi Peris (Estratègies Urbanes i Agenda Sostenible de l’Ajuntament de València)
Estratègies de ciutat: Agenda Urbana i Innovació
En aquesta xarrada presentarem el treball que s’està fent en el desenvolupament de l’Estratègia Urbana València 2030 i la seua vinculació amb l’Agenda Urbana i les polítiques d’innovació orientades a missions. També abordarem el paper de les dades en el procés.
—Idoia Arreaza (La Comarca Científica)
Interessos, identitats i preferències de la ciutadania valenciana: el CIS Valencià
Suplir la manca de dades de comportament social, polític i electoral de la ciutadania valenciana és un dels principals reptes vigents que tenen les ciències socials valencianes. No és res més que conèixer com votem, què ens interessa i quines percepcions ens evoca la política. Conèixer com pensa el nostre veïnat, les amistats pròximes i les companyes de la feina: investigar-nos per poder conèixer-nos com a societat.
—
Ho organitzen el col·lectiu Databeers VLC, l’Espai Ciència de l’Octubre CCC i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) de la Universitat de València. Amb la col·laboració de la Càtedra de Ludificació i Govern Obert a la ciutat de València.